Mustafa Levent Karahocagil'den basın açıklaması - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:13

Mustafa Levent Karahocagil’den basın açıklaması

Mustafa Levent Karahocagil’den basın açıklaması
Son Güncelleme :

22 Mart 2022 - 15:07

439 views

Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil son günlerdeki gelişmeler hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Karahocagil açıklamasında 1915 Çanakkale Köprüsü,Amasya’da açılan fabrikalar ve Nevruz konusu hakkında fikirlerini dile getirdi.

“18 Mart’ta Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalarıma geçmeden önce 19 Mart Cumartesi günü Amasya’mızda değerli Sanayi Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın katılımı ile açılışını yaptığımız 20 fabrikamız ve 21 Mart Nevruz Bayramı’nı karşılama adına Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından toprakla buluşturulan 6500 fidan hakkında bilgi vermek istiyorum.”

Değerli Amasyalı kardeşlerim,

Yıllardır ilimiz siyasetinde yer alan partilerin Amasya’mız hakkında gerçekleştirmek istedikleri projeleri, yatırımları söz verip bir türlü yerine getirilemeyen tüm istekleri hamdolsun AK Parti 3 Kasım 2002’de söz verip tümünü yerine getirmiştir.

Havaalanı diyorduk bugün şükürler olsun 2008 yılından beri sivil havacılığa hizmet veren hava limanımızın dar gelen binasının genişleme inşaatını neredeyse yarıladık.

 Amasya çevre yolunu bitirdik. O yoldan her geçişimde Türk Devleti’nin gücünü müşahede ediyorum. Koca dağın kayması ve bu heyelan karşısında tünel ile sağlanan çözüm.

Doğalgaz hayal iken bugün ilçelerimizi dahi çağın yakıtı ile buluşturduk inşallah. Göynücek ve Hamamözü ilçelerimizi de taşıma sistemi ile doğalgazla buluşturacağız.

 Amasya Üniversitesi için çok sözler verildi. Fakat Cumhurbaşkanımızın bizlere ezberlettiği halkımıza söylediklerimizi halkımızın bize söylediklerine halkımız ile söyleşip halkımız ile söyleştiklerimizi hiçbir zaman unutmayacaksınız. Kendinizi yine hiçbir zaman Amasyalının bir adım önünde görmeyeceksiniz. Emirleri mucibince hareket ettik. Söz verdiğimiz gibi Amasya üniversitemizde Ak Parti hükümetince ilimizde gerçekleştirildi.

Coğrafi konumundan dolayı Merzifon’umuzu Sanayi Bölgesi olarak ilan etmiştik. Bugün bu organize sanayimiz 6500 işçi istihdamına ulaşarak geleceği en parlak bölge olarak müteşebbislerin gönlünde yerini almıştır. 19 Mart günü Sanayi Teknoloji Bakanımız sağ olsun bizleri yalnız bırakmadı. 4 fabrikamızı gezdik 20 fabrikamızın açılışını yaptık. Bu yıl sonuna 10 fabrikamızın daha bitirilip faaliyete geçeceği sözünü aldık.

Merzifon organize sanayimizin bugünkü duruma gelmesinde bizlerden, sanayiden, üretimden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ederim.

Sanayi denince ilk akla gelen Sanayi Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve önceki tüm bakanlarımıza, Valimiz Mustafa Masatlı ve önceki valilerimize,

 Yine bu organize sanayimizin kurulup, yatırımların birbir gelmesine önayak olan kurucu Genel Başkan Yardımcılarımız Akif gülle ve Haluk İpek başkanıma,

 Organize sanayi denince gözleri parlayan sadece Merzifon Organize Sanayi değil tüm Amasya il ve ilçelerindeki organize sanayilerine, tüm varlığı ile destek olan, koşturan Hasan Çilez Milletvekilim ile teşkilat mensubu il başkanlarım, ilçe başkanlarım ve teşkilat mensubu tüm kardeşlerime yürekten teşekkürü borç bilirim.

İnşaatı 18 Mart 2017’de başlayan 1915 Çanakkale Köprüsü, tam 5 yıl sonra otoyol inşaatının da tamamlanmasıyla Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılmıştır.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ülkemize, milletimize, şehrimize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i…

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi…

Evet! Mehmet Akif Ersoy, bu mısraları ile Türk halkının hafızasında derin izler bırakan Çanakkale Savaşı’nı ne güzel kaleme almış, Türk halkının hislerine ne güzel tercüman olmuş değil mi?

Zor şartlarda, ağır kayıplara rağmen yedi düvele karşı çelikten duvar gibi durduğumuz bu savaşta, Müttefik devletlerin Çanakkale Boğazı’nı kan gölüne döndürmelerindeki gayeleri; İstanbul’u ele geçirmek, Osmanlı Devleti topraklarındaki petrol yataklarına hükmetmek ve Balkan savaşlarında yara almış Osmanlı Devleti’ni tamamen bitirip tarihten silmekti.

Allah’ın yardımı, ecdadımızın inancı ile çok şükür arzularına ulaşamadılar.

Mustafa Kemal’in “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” sözüyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen vatan sevdalısı Türk ordusu canlarını ortaya koymuş ve Çanakkale Geçilmez Destanı’nı yazmışlardır. Canları pahasına toprağına sarılan, düşmana teslim olmayan şehitlerimizin 107 yıl önce kazandığı bu zaferi şimdi Sayın Başkanımızın liderliğindeki hükümetimiz ile Çanakkale Boğazı’na taktığımız yakut gerdanlık ile yani 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı ile taçlandırdık.

Toprağı vatan etmek uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle tekrar anıyorum.

Dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyen kahraman Mehmetçiğin yazdığı ve dünya tarihinin yönünü değiştiren bu desten bugün olduğu gibi asırlar sonrada yine aynı coşku ve gururla anılıp kutlanmaya devam edecek inşallah.

Unutmayalım ki 140 yıl önce Osmanlı’nın ardı ardına yaşadığı savaşlar nedeniyle Sultan Abdülhamit Han’ın başlattığı ancak hayata geçirilemeyen mimari ve teknik projelerin bir kısmını yapmak bizim hükümetimize nasip oldu.

Sultan Abdülhamit Han’ın projelerinden biri de bu açılışını gerçekleştirdiğimiz 1915 Çanakkale Köprüsü ’dür. Kabri nur, mekânı cennet olsun inşallah.

Burada sadece köprüden bahsetmemiz yetersiz ve eksik kalır. “Asrın Projesi” olarak gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi kapsamında 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilmiştir.

Bizler Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde köklerimize, tarihimize, kültürümüze sahip, maziden atiye bir köprü kurma gayretinde olan bir hükümetiz ve bu uğurda “önce vatan” deyip projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Karşımızda İstanbul’u Tekirdağ ve Çanakkale üzerinden Balıkesir’e bağlayacak dev bir ulaşım projesi var. Yabana atılır bir iş değil bu! Asrın projesi olarak anılmasıda yoktan yere değil. Türkiye’nin en yoğun araç güzergahlarından biri olan bu yolda şimdiye kadar feribotlarla ulaşım sağlanıyordu. Araçlar saatlerce feribot sırası beklemek durumundaydı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılması ile 40 dakikalık feribot yolculuğu 6 dakikaya indirilmiştir. Ayrıca yıllık olarak zamandan 382 milyon Euro, akaryakıt tüketiminden 31 milyon Euro, 3 bin 234 ağaca eş değer karbon salımındaki azalmayla çevresel olarak 1 milyon 900 bin Euro tasarruf elde edilecektir.

3 milyon 530 bin kilovatsaate yakın enerji tasarrufu sağlayacağımız bu proje ile 300 ton karbon salımının önüne geçeceğiz. Köprü ve otoyol projemiz kapsamında da 540 bini otoyol güzergâhında olmak üzere toplamda 1 milyon 540 bin ağaç dikilmiştir.

Artık feribot gişelerinde uzun kuyruklara son. İhraç ya da ithal mallar taşıyan tırların feribota olan bağlılığı ortadan kaldırılarak daha hızlı tedarik imkânı da sağlanacaktır.

Türk milletinin kaderinin çizildiği, bir neslin vatanı için girdiği cihan harbinde şehit olduğu,  kazanılan zafer ile ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu ispatladığımız destanı 107 yıl sonra 1915 Çanakkale Köprüsü ile ölümsüzleştirdik, hafızalara kazıdık ve dosta düşmana tekrar göstermiş olduk. İnşallah Ak Parti olarak yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 seçimlerinden sonrada göstermeye devam edeceğiz.

Proje üretmek yerine yapılan projelere engel olmaya çalışan, yaptığımız her faydalı işe karşı çıkmayı kendilerine vazife edinen muhalefet yine bu köprüyü de diline doladı. 

CHP zihniyeti ülke kalkınmasına fayda sağlayacak her işte engel olmak adına provoke oyunlarına devam etmekteler. Hatta yakın tarihte hatırlayacaksınız “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim alkışlayacak halimiz yok” sözleriyle de açık açık ilan etmişlerdir.

Şaşırmıyoruz. Bu zihniyetin zaman evvelinde de itiraz etmediği proje kalmadı ki! Keban Barajı için “Kurbağalara göl olacak” demişlerdi.

Boğaza ilk inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için de, “Yıkılır, bu köprüden mutlu azınlık geçecek” diyen yine CHP’ydi.

“Yıkılır” diye karşı çıktığı köprünün açılışı kendi dönemlerine denk geldiğinde söylediklerini unutup “büyük eser” olarak ifade eden yine onlardı.

Bunlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne de, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de karşı çıkmamışlar mıydı?

Rahmetli Başbakan Adnan Menderes döneminde gündeme gelen GAP Projesi’ne, barajlara ve yollara ilk karşı çıkan yine CHP oldu.

Yine Menderes zamanında Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi ve Edirne Asfaltı yollarını açıldığında Vatan Caddesi’nin genişletilmesi projesi için “Uçak mı indireceksiniz?” ifadelerini kullanmaktan kendilerini alamayan yine CHP oldu.

Ha eski CHP, ha yeni CHP. Fikirde aynı zikirde. Ak Parti olarak hizmet etmek bizim yeminimiz. Her şeye rağmen bizler Peygamber yoldaşı şehitlerimize, ecdadımıza ve milletimize layık olabilmek için CHP zihniyetiyle mücadele etmeye, çalışmaya, üretmeye, her nesle/döneme hitap eden projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Sözlerime son verirken kış uykusuna yatan doğanın uyanışı, doğanın dirilişi ve baharın müjdecisi olan 21 Mart Nevruz Bayramımız kutlu olsun.

Saygılarımla.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version