MÜSİAD AMASYA KURUCU BAŞKANI MEHMET ÜNEK OLDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:31

MÜSİAD AMASYA KURUCU BAŞKANI MEHMET ÜNEK OLDU

Son Güncelleme :

21 Aralık 2019 - 17:26

211 views

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Amasya Kurucu Başkanı Mehmet Ünek Oldu.
Kurucu Başkan Mehmet Ünek basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıda MÜSİAD hakkında bilgi veren Kurucu Başkan Ünek;”MÜSİAD’ın 5 Mayıs 1990 yılında 12 gönüllü iş adamının küçük bir ofiste başlattığı güzel bir hareket olduğunu söyledi.
Kurucu Başkan Ünek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;”MÜSİAD gücünü kamudan değil içinden çıktığı halktan almıştır. İhmal edilmiş ve ötekileştirilmiş Anadolu sermayesi toparlanarak ilk kez MUSİAD çatısı altında birleşti ve büyük bir güç olduğunu herkese hissettirdi.
Bu güç sadece ekonomi ve Ticaret alanında değil, sosyal hayatta da söz sahibi olmak istiyordu. Bugün kuruluşundan yaklaşık 30 yıl geçtikten sonra şunu görmekteyiz ki bu amacına başarıyla ulaşmıştır. Bunun en önemli ispatlarından birisi en zorlu dönemlerde bile MÜSİAD’ın hiçbir baskıya boyun eğmemesidir. Yıllar önce bunu gören rahmetli Turgut Özal MÜSİAD heyetine şöyle demiştir. “Çocuklar ben bu ülkenin geleceğini çok daha iyi görüyorum, ama bu bizim sayemizde de değil, sizlerin sayesinde. Onun için adı ne olursa olsun, gücü ne olursa olsun, etkisi ne olursa olsun sakın kimseden çekinmeyin ve onları gözünüzde çok büyütmeyin. Onların temeli sizin temellinizden çürüktür. Sizin bir temeliniz var, manevi yapınız var, öz kaynağınız var, maneviyatınız var, gücünüz ona yetiyor ama öbürlerini temeli hep çürük. İşte bu sözün ifade ettiği değerler MÜSİAD’ın da temel ilkesi ve belirleyici ilkeleridir. Temelimiz bu topraklar, rehberimiz Kadim medeniyetimizin değerleri, gücümüz de halkımız ve inancımızdır.
MÜSİAD 30 yılını tamamlayan bir iş örgütü olarak Türkiye’nin 90 yıllık tarihinin sadece dörtte birine değil aynı zamanda dününe damgasını vurmuş bu gününü şekillendirilmiş Yarınını belirleme iddiasına sahip olmuş ender kurumlardan birisidir. Bu yolda Mütedeyyin iş dünyasına karşı yürütülen sindirme, yıldırma ve yok etme girişimlerinin hepsinden başarıyla çıkmış, Türkiye’nin genetiği bozulmamış, gelecek tohumlarının yeniden yeşillenip filizlenmesine, güçlenip görkemli bir çınara dönüşmesini amaçlamıştır. Bu yönüyle MUSİAD 20. yüzyıla yok olma tehdidi ile giren bir milletin 21. yüzyıla yeni bir umutla girmesinde öncüsü olmuştur.
MÜSİAD bitmeyen inancı tükenmek bilmeyen umudu küllerinden yeniden doğmaya yazılı girişimcileri ile Anadolu girişimcisinin silik ve ürkek bir atmosferden dirayetli ve cesur bir döneme geçişini başarmıştır
MÜSİAD Amasya olarak inşallah yönetim kurulumuzun da oluşturulması ile birlikte Amasya’mızda da bu değer ve ilkeler çerçevesinde Amasyalı sanayici ve iş adamlarımızın ihracat ve Ticaretlerinin hacimlerini arttırmak amacıyla elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız ‘dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version