Müftü Ayvaz, “Sendikacılık bir sünnettir” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Nisan 2024 - 16:11

Müftü Ayvaz, “Sendikacılık bir sünnettir”

Müftü Ayvaz, “Sendikacılık bir sünnettir”
Son Güncelleme :

17 Ekim 2023 - 9:49

129 views

Diyanet Sen Amasya Şubesinin düzenlediği Camiler ve Din Görevlileri Haftası kaynaşma yemeğinde açıklamalar yapan Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, sendikacılık ve sivil toplum kuruluşlarında görev almanın bir sünnet olduğunu açıkladı.

Hz. Muhammed’in bir yardım kuruluşunda gönüllü olarak görev aldığını hatırlatan Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, bir grup insana gönüllü olarak yardımcı olmanın sünnet olduğunu ifade etti.

Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Diyanet Sen Şubesi’nin, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirdiği özel yemek programına katıldı. İl Müftüsü Ayvaz, etkinlikte bir konuşma yaparak sendikacılığın tarihine değindi ve STK’ların toplumun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Müftü Ayvaz, konuşmasında sendikacılığın bir sünnet olduğuna dikkat çekti ve bu konuda Peygamberimiz’in örnek davranışlarına değindi. İslam’ın, yardım kurumları ve adaleti sağlama konusunda rehberlik ettiğini belirtti. Ayrıca, örgütlü toplumların daha güçlü olduğunu ve bu gücün toplumun hak ve hukukunu koruma açısından önemli olduğunu ifade etti.

İl Müftüsü, STK’ların toplumun kılcal damarları, ağacın kökleri ve bir vücudun besleyici damarları gibi olduğunu söyledi. Sendikaların, kurumların ve toplumun gücünü temsil ettiğini ve hizmetlerin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Müftü Ayvaz, sendika faaliyetlerinin devletin sağladığı imkânlar içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Müftü Ayvaz, organizasyonun başarısını tebrik ederek, birlik ve beraberliği daim kılma temennisinde bulundu ve aldıkları kararların ilim, ülke ve hizmet açısından hayırlı olmasını diledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.