MUAYENESİ YAPTIRILMAYAN ISI SAYAÇLARINA İDARİ PARA CEZASIAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:20

MUAYENESİ YAPTIRILMAYAN ISI SAYAÇLARINA İDARİ PARA CEZASI

Son Güncelleme :

06 Ocak 2020 - 10:32

152 views

Amasya Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ısı sayaçları ile ilgili periyodik muayene işlemleriyle ilgili duyuru yapıldı.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;”Isı Sayacı; Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılan ve her bir bağımsız bölümün (İşyeri ve Dairelerin) ne kadar enerji tüketimi yaptığını hesaplamaya yarayan bir ölçü aletidir.
Beş (5) yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulur ve damgalandığı yıl birinci yıl sayılır. Sayaçların periyodik muayenesi için Ocak ve Şubat ayları içerisinde yetkili muayene servislerine kullanıcısı tarafından başvuru yapılır. Muayenesi yaptırılmayan ısı
sayaçlarına ise idari para cezası uygulanır.
ISI SAYACI KULLANICILARININ DİKKATİNE
2015 yılı ve öncesinde piyasaya arz edilmiş olan tüm ısı sayaçları kullanıcılarının 2020 Yılı Ocak ayının başından Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş servislere müracaat etmeleri ve muayenelerinin yaptırılması gerekmektedir.
Ülkemizde bulunan Yetkili Muayene Servisleri bilgilerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü http://msqm.sanayi.gov.tr internet adresi Yasal Metroloji Bilgi Sistemi menüsünde ulaşılmaktadır. Ayrıca konu ile ilgili sorularınız için Amasya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne şahsen veya 444 61 00 nolu telefondan ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
Önemle duyurulur’denildi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version