MOTOR FESTİVALİNDE SOFUOĞLU RÜZGÂRI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:42

MOTOR FESTİVALİNDE SOFUOĞLU RÜZGÂRI

MOTOR FESTİVALİNDE SOFUOĞLU RÜZGÂRI
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2019 - 17:16

676 views

Mototeam05 Amasya Motosiklet Kulübünün düzenlediği ‘1. Amasya mototeam05 Motosiklet Festivali’ne Dünya Motosiklet Şampiyonu ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı.
Sofuoğlu, festivale kendi motoruyla geldi. 30 şehirden yaklaşık 500 motosiklet tutkunu Amasya’da 1. Mototeam05 Motosiklet Festivali’nde bir araya geldi. Saraydüzü Kışla binası önünde toplanan motosiklet tutkunları, festivale Şampiyon Sofuoğlu öncülüğünde şehir turu atarak başladı. Mototeam05 Motosiklet Kulübü Başkanı Efe Uğurluoğlu, “İki gün sürecek bir festivalimiz var. 30 şehirden 500’e yakın motosikletçi arkadaşlarımız ağabeylerimiz geldi. Motosiklet bırakılmayacak bir tutku, yani tedavisi olmayan bir şey” dedi.
Festivale 7’den 70’e genç yaşlı çocuk birçok motosiklet tutkunu katıldı Sofuoğlu: “Böyle turlarda tedirgin oluyorum” Şampiyon Sofuoğlu, “Öncelikle herkesi canı gönülden selamlıyorum. Burada gelirken az önce motorları gördüm, dedim ki ben Sakaryalıyım, bu kadar motorcuyu Sakarya’da toplayamazdım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdi tabii, az çok biliyorum bir tur yapacağız motorcu arkadaşlarla o yüzden motorumu getirebildim. Sakarya’dan gelemedim motorla, motoru kamyonete yükledim. 50 km kala indim motorla geldim. Burada sizlerle bir motosiklet turu yapmak için. Bir tura çıkacağız, ben böyle turlarda tedirgin oluyorum. Herkesin dikkatli olmasını rica ediyorum. Güzel bir tur yapalım inşallah, güzel bir gezi yapalım buralar çok güzel. Ben de gerçekten merak ediyorum. Hız yapmadan, göre göre, zevk ala ala, hep beraber turumuzu tamamlayalım inşallah” açıklamasında bulundu. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, “Sayın vekilimin yol arkadaşları, Türkiye’nin cengaverleri, Türkiye’nin koç yiğitleri, yüreğini avucunda taşıyan cesaretli insanlar şehrimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün bizi onurlandırdınız, bugün bizi gururlandırdınız. Bana göre dünyada en zor sporların başında motor sporları geliyor. Ehli için kolay olabilir. Ülkemizde ve dünyada motor sporu tutkunlarının örnek aldığı kişi. Motosiklet denince ilk akla gelen şahsiyet. Adı neredeyse motosikletle birleşmiş olan Sayın Kenan Sofuoğlu da şenliğimizin şeref konuğu. Motor sporları dalında ulaşmadığı başarı kalmadı. Türkiye, Balkanlar, Avrupa, Dünya şampiyonlukları saymakla bitmez. Katıldığı yarışmalarda ay-yıldızlı bayrağımızı defalarca göndere çektirdi. İstiklal Marşımızı göğsümüzü gere gere bütün dünyaya dinletti. Motor sporlarında gösterdiği başarıyla hepimizin göğsünü kabarttı. Sakarya Milletvekilimiz Sayın Kenan Sofuoğlu’na huzurlarınızda bir kez daha hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Şampiyon Sofuoğlu öncülüğünde şehir turu atıldı. İki gün süren festivale ayrıca Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil ve 500’e yakın motosiklet tutkunu katıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version