MİNİKLERDEN MATEMATİK DURAĞI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 20:43

MİNİKLERDEN MATEMATİK DURAĞI

MİNİKLERDEN MATEMATİK DURAĞI
Son Güncelleme :

20 Kasım 2019 - 17:39

146 views

Amasya Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, matematiği eğlenceli hale getirmek ve dikkat çekmek için otobüs durağını eğlenceli materyallerle süsleyerek adeta matematik sınıfı haline getirdi.“Durakta Matematik” projesini hayata geçiren öğretmen ve öğrenciler özellikle okullara yakın olan duraklarda otobüs bekleyen her yaştan vatandaşın matematik dersine karşı olan ön yargılarını kırmak ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor. “Durakta Matematik” öğreniyorum projesiyle matematiğin geniş kitlelere sevdirilmesi ve ulaştırılmasını da amaçlanıyor.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu, “Durakta Matematik projesiyle matematiğin çeşitli öğelerini çeşitli formüllerini karikatürlerle buluşturarak çocuklarımızın ve insanların ortaklaşa kullanmış olduğu alanlarda bir farkındalık oluşturuyoruz. Aslında buradaki en önemli amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin matematiği sevmesi ve matematik korkusundan uzaklaşması. Ülkemizde en fazla şikayet edilen konular çocukların matematik öğrenmesinde karşılaşılan zorluklar. Aslında bu zorlukların başında matematiğe karşı olumsuz bir tutum, öğrenilemeyeceği gibi bir anlayış geliyor. Bu anlayışı yapılacak olan bu sevimli projelerle yıkmaya katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda yapılan etkinliklerimizde bugün ilimizde bu durakta başladık. Diğer duraklarımıza da yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

4. sınıf öğrencilerden Duru Kurt, “Bugün bu projede matematiği herkesin sevmesini sağladık. Duraklara afişler asarak, herkesin matematiği daha yakından tanımasını sağladık. Cep telefonlarıyla konuşmak yerine duraklara astığımız çizimlerle matematiği daha çok sevebiliriz. Matematiğin her yerde olduğunu görebiliriz” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version