Minikler Belediye Çocuk Yuvası’nda Mutlu - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:09

Minikler Belediye Çocuk Yuvası’nda Mutlu

Minikler Belediye Çocuk Yuvası’nda Mutlu
Son Güncelleme :

06 Ekim 2021 - 11:08

159 views

Amasya Belediyesi Çocuk Yuvası kaliteli ve güçlü eğitim kadrosu ile 3-6 yaş arası çocukları sevgi ile kucaklıyor. Oyun ile eğitimin önemine dikkat çeken okul kadrosu, uygun etkinlikleri ve materyalleriyle çocukların gelişimlerini desteklemektedir. Çocuğun yaş ve gelişimlerini desteklemektedir. Çocuğun yaş ve gelişim seviyesini temel alarak verilen İngilizce, resim, beden eğitimi ve spor gibi dersleri ile özgüveni yüksek, benlik saygısı oluşmuş, bilişsel ve dil gelişimleri sağlıklı bireyler hedeflenmektedir. İlkokula hazırlığın temellerinin atıldığı bu dönem öz bakım becerilerinin çocuğa kazandırılmasının önemi ile Belediye Çocuk Yuvası eğitim ve öğretime devam etmektedir. Yaparak, yaşarak öğrenmenin etkinliği üzerinde duran Çocuk Yuvası’nda çocuklar eğlenerek ve rol model alarak öğreniyor.
“Belediye başkanı bulunduğu bölgedeki tüm çocukların babası ve dedesidir.”
Amasya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı yaptığı konuşmada, Amasya Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu zamana kadar “Şehrimizde Değişim Başlıyor” sloganı ile bir çok alanda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
“Makamlar zaman tüketme değil, hizmet üretme yerleridir.” diyen Başkan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar bu makamları vakit tüketme yeri olarak görmedik. Makamları hizmet yapma yerleri olarak gördük. Amasya Belediyesi dendiği vakit herkes, “Allah için, iyi çalışıyor” diyor. Daha da çalışacağız. Anadolu’da çocukları motive etmek için büyüklerimizin kullandığı, “Evladım ceketimi satacağım ama seni okutacağım” diye güzel bir söz var. İşte o ana babalar kendilerine sunulamayan fırsatları, bir anne şefkati, bir baba merhametiyle evlatlarına sunmak için bu cümleyi kurarlar. Peki bir Belediye Başkanı bulunduğu bölgedeki tüm çocukların babası değil midir? Bir belediye, devlet bizim anlayışımızda baba değil mi? O zaman biz de belediyeyi temsil eden her bir arkadaşımız için söylüyorum. Bu güzel şehrin bütün çocuklarına vaktiyle bize sunulmayan imkanları sunacağız. Bizim çocuklarımız daha güzel şartlarda okuyacak ve onları geleceğe daha güzel bir biçimde taşıyacağız. Onları, geleceğe aydınlık yarınlara daha güçlü hazırlayacağız. Her şey bittiğinde geriye dönüp baktığımızda çocuklarımızın başarılarıyla iftihar edeceğiz. Geriye dönüp baktığımızda iftihar edeceğimiz ne kadar çok eser ve hizmet var. Yeterli mi? Hayır. Daha büyük hayaller kurarak yolumuza, yolculuğumuza devam edeceğiz. Rabbim hepimize güzel bir akıbet nasip eylesin. Makamlarda Allah rızası için milletine, memleketine, hemşehrilerine hizmet üreten eylesin.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.