Minik öğrencilerden bayram coşkusu - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 11:19

Minik öğrencilerden bayram coşkusu

Minik öğrencilerden bayram coşkusu
Son Güncelleme :

29 Ekim 2021 - 17:18

202 views

Amasya Belediyesi’ne bağlı çocuk yuvasında öğrenim gören minik öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hazırladıkları program ile kutladı.

Belediye’ye bağlı çocuk yuvasında öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Belediye Başkanı Mehmet Sarı’da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Yuva Müdiresi Emine Haytalar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oğuzhan Zobu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başladı. Programa Başkan Sarı’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Onur Kavaklıoğlu ve öğrenci velileri katılım sağladı.

“81 VİLAYETİN VE 80’İ AMASYA’NIN YİĞİTLERİNE VE TEVFİK EFENDİNİN ARKADAŞLARINA MİNNET BORÇLUDUR”
Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığı söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Cumhuriyete nereden ve nasıl geldik bunu bilmemiz lazım. Cumhuriyete gelmeden önce memleketimizin her tarafı istila edilmiş, nefes alacak durumda değildi. Cumhuriyetin ilan edilmesinin ana sebebi ve müsebbibi Amasya’dır. Cumhuriyetin felsefesinin oluştuğu, beyinlerdeki fikrin buluştuğu yer Amasya’dır. Eğer o gün bu anlattıklarım Amasya’da oluşmamış olsaydı. Bugün biz burada olmaz, siz burada oturamaz ve bende mikrofon tutamazdım. Her şeyden önce o fikrin oluşmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Amasya Müftüsü Hacı Tevfik efendi, Amasya Vaizi Kamil efendi olmak kaydıyla 53 Amasya yiğidini rahmet ve minnetle yad etmemiz lazım. Bu işin felsefesi 12 Haziran’dır. Amasya halkı paşam hoş geldiniz demese idi maalesef bugün Cumhuriyeti kuramazdık. Onun için diyorum ki; 81 vilayetin ve 80’i Amasya Amasya’nın yiğitlerine Tevfik efendinin arkadaşlarına minnet borçludur. O Amasya’nın yiğitleri yüreklerini avuçlarına alıp ta paşam Amasya emrinizdedir dememiş olsalardı. Bu sonucu düşünmek bile istemiyorum. Özgürlüğün meşalesi Amasya’da yanmıştır. Cumhuriyetin felsefesi Amasya’da olmuştur. Şimdi bu fikrin, iradenin ve idarenin oluştuğu bu şehirde yaşamanın mutluluğunu yaşamakta bize düşer” dedi.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından öğretmenler ve minik öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve gösteriler sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı son buldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version