Milli Şairimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyoruz - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:42

Milli Şairimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyoruz

Milli Şairimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyoruz
Son Güncelleme :

13 Mart 2023 - 11:06

283 views
AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Av. Galip Uzun “İstiklal Marşının Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Uzun yayımladığı mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 102. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; Necip Türk Milletinin Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla ifade eden bir şaheser olmakla birlikte, dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir.
Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği’nin hafızasına kazıması gerekmektedir.
Bu anlamlı gün vesilesiyle başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum’dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version