MERZİFON'DA 17 ACİL TOPLANMA ALANI VAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:33

MERZİFON’DA 17 ACİL TOPLANMA ALANI VAR

MERZİFON’DA 17 ACİL TOPLANMA ALANI VAR
Son Güncelleme :

20 Kasım 2019 - 9:46

221 views

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Merzifon için 17 adet Acil Afet Toplanma Alanı resmi olarak belirlenerek, e-devlet sistemine işlendi.
Acil Afet Toplanma Alanları ile ilgili bir açıklama yapan Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner, vatandaşların e-devlet şifreleriyle sisteme girerek olası bir afet durumunda hangi toplanma alanına gidebileceğini önceden bilmesinin gerektiğini ifade etti.
İtfaiye Müdürü Aydıner yaptığı açıklamada; “İlçemiz Merzifon hepimizin de bildiği gibi 1.derece deprem kuşağında, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunmaktadır. İlçemizin fay hattındaki konumu ve geçmişte yaşanan depremleri de göz önünde bulundurduğumuzda alınacak önlemler bir kez daha dikkat çekmektedir. Elbette ülkemizin birçok şehri için geçerli olan bu durum ile ilgili hem ülke genelinde hem de mahalli düzeyde çeşitli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de bir afet anında, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde toplanacağı alanlar belirlendi. Ayrıca İlçemiz Merzifon’da Deprem Ön İzleme İstasyonu kurulması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İlerleyen zamanlarda Belediye Başkanımız konu ile ilgili basın mensupları aracılığı ile vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Şuanda Merzifon’daki 17 adet acil afet toplanma alanı e devlet sisteminde kayıtlı. Her vatandaşımız kendi şifresi ile e devlet sistemine girip Acil Toplanma Alanı Sorgulama bölümünden ilerleyerek, ikamet ettiği yere en yakın toplama alanını öğrenmesinde büyük fayda var. Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde 17 adet toplamda acil afet toplanma alanını gösteren 69 adet tabela takıldı. 17 adet acil afet toplanma alanı 150 bin 680 m2. Vatandaşlarımızın çevrelerindeki bu levhalara dikkat etmesini özellikle istiyoruz. İnşallah yaşamayız ancak yaşanabilecek bir afet anında nerelerde güvenli bir şekilde toplanabiliriz bunu bilmemiz gerekiyor. Afet olmadan önce tabi ki bir takım tedbirler alacağız ancak ilçemizde, ülkemizde ve dünya da hiçbir afetin olmaması insanların zor durumda kalmaması, can ve mal kaybının yaşanmaması en büyük temennimizdir” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version