Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:31

Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası

Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2018 - 9:13

353 views

Amasya’nın Merzifon ilçesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Merzifon Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası” başladı.

Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen açılış programı, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sürdü.

Belediye Başkanı Alp Kargı, burada yaptığı konuşmada, Merzifon’un tarihi kimliğe ve zengin bir kültür birikimine sahip olduğunu söyledi.

Merzifon’da yaşayan vatandaşların yaşamlarını birlik ve beraberlik içerisinde idame ettirdiğini aktaran Kargı, şunları kaydetti:

“İlk günden itibaren aynı heyecan, aynı ruhla ilçe halkımız hareket ediyor. Biz söz konusu Merzifon olduğunda bir arada olmayı, aynı duruşu sergilemeyi becerebilen memleketin evlatlarıyız. Geleneksel Merzifon Haftamız açılış, temel atma törenleri ve sosyal etkinliklerle geçecek. Şehrimizde yaptığımız her hizmetin altında iktidar, muhalefet ve grubu olmayan partilerin samimi desteği var. Haftamızın dolu dolu, kaynaşma içerisinde geçmesini temenni ediyorum.”

Halk oyunları gösterisinin de yer aldığı açılış programının ardından Merzifon İş ve Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Harmanlar Mahallesi’ndeki törende konuşan CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Alp Kargı‘nın ilçede ilkleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Merzifon’un jeopolitik konumu, tarihi, ticari ve insanıyla çok daha önemli bir şehir haline geldiğini dile getiren Tuncer, “Merzifonumuz hepimizin ortak değeri, aynı zamanda Amasya’mızın incisi. Sadece yolların

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version