Merzifon belediye başkanı Kargı verginin önemine değindi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:34

Merzifon belediye başkanı Kargı verginin önemine değindi

Merzifon belediye başkanı Kargı verginin önemine değindi
Son Güncelleme :

25 Şubat 2022 - 10:45

172 views

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, 21 – 27 Mart Vergi Haftası’nda verginin önemine değindi.

Vergiler devletin kamu hizmetlerinin finansmanını sağlarken aynı zamanda devletin sosyal, ekonomik ve politik hayata müdahale etmesini de sağlayan bir araçtır. Devlet giderlerini karşılamak için herkesten alınan küçük meblağlar, kişi sayısının çokluğuyla büyük meblağlara dönüşür.

Batılı ülkelerde vergi ödeyen vatandaşların bundan gurur duduğu görülürken, ülkemizde “vergiden nasıl muaf olurum” sorusu Google’da en çok aranılan sorulardan birisi olmuştur.

Vergi ödemenin, bir zorunluluktan ziyade gönüllü olarak yapılması gerektiğini dile getiren Alp Kargı, “Devletlerin temel finansman kaynağı olan vergi, etkin ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemelerden daha ziyade, konunun öneminin ve hassasiyetinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi suretiyle vatandaşlarımızın vergilerini gönüllü olarak verir hale gelmesi için her yıl şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası, büyük önem arz etmektedir.

Vergi Haftası vesilesiyle ülkemizin kalkınması ve gelirlerinin adil şekilde dağıtılarak kamu hizmetlerinin topluma daha etkin ulaştırılması, gelecek nesillerimizin daha refah dolu bir ortamda yaşamasının ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine benimsetilmesinde büyük emeği olan başta Merzifon Vergi Dairesi Müdürlüğümüz ile ülkemizdeki tüm Vergi Dairesi çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.