"Merzifon 7. Kitap Fuarı" Açıldı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 01:12

“Merzifon 7. Kitap Fuarı” Açıldı

“Merzifon 7. Kitap Fuarı” Açıldı
Son Güncelleme :

06 Mart 2024 - 16:03

93 views

Bugün burada Merzifon Belediyemiz tarafından yedincisi düzenlenen ve bölgenin en büyük, Türkiye’nin ise sayılı kitap fuarlarından biri olan Merzifon Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmek için sizlerle bir arada olmanın heyecanını yaşıyorum.

Kitaplar binlerce yıllık insanlık tarihinin ortak mirası ve kültürel zenginliğimizin temel taşlarından biridir.

Bilgiyi, düşünceyi ve duyguları aktarmanın yanı sıra, bireyleri ve toplumları geliştirme gücüne sahiptirler.

Bir romanın sayfaları arasında kaybolmak, tarih kitaplarında geçmişin izlerini takip etmek veya bir bilim kitabının sayfalarında evrenin sırlarını çözmek, insanı bilinmezliğin derinliklerine götürür.

İşte insanı heyecanlandıran ve kitaplardan bir türlü ayrı bırakamayan bu duyguyu en yüksek seviyede hissedeceğimiz yer kitap fuarlarıdır.

Kitap fuarları, toplumun entelektüel ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayan,  kitaplar ile kitapseverleri buluşturan kusursuz bir organizasyondur.

Fuarlar sadece kitapseverler için değil, aynı zamanda yazarlar, yayınevleri ve kültür kurumları için de bir buluşma noktasıdır.

9 gün boyunca sürecek ve binlerce katılımcı, 250 den fazla şair ve yazarın katılım sağlayacağı Merzifon Kitap Fuarı Türkiye’de bir marka olduğunu ispatlamıştır.

Bilindiği gibi bölgemiz kültürlerin ve yolların kesiştiği bir bölge.

8500 yıllık tarihiyle nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış Merzifonumuzun kitaplarla, şairlerle, yazarlarla anılıyor olması hepimizi çok mutlu ediyor.

Kitap okumaya, eğitime, kültüre verdiği önemle hepimize ışık olan; ’’Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sözleriyle konuşmamı tamamlamak istiyorum: ‘’Kitapsız yaşamak; kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.’’ Demiştir Gazi Paşa

Atamızın yolundan giderek; toplumun kör, sağır ve dilsiz kalmaması için bu önemli etkinliğin düzenlenmesinde, başta Merzifon için canla başla çalışan Alp Başkanımız olmak üzere, her bir paydaşımıza göstermiş oldukları emekler için teşekkür ediyorum.

Merzifon Kitap Fuarı’nın zengin içeriği ve etkinlikleriyle herkese ilham vermesini temenni ediyor, hepimize özelliklede çocuklarımıza bu güzel fuarın tadını çıkarmalarını diliyorum.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.