Medicana Bursa Hastanesi'nden Uzmanın Uyarısı: D Vitamini Eksikliği Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

9 Mayıs 2024 - 03:39

Medicana Bursa Hastanesi’nden Uzmanın Uyarısı: D Vitamini Eksikliği Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Medicana Bursa Hastanesi’nden Uzmanın Uyarısı: D Vitamini Eksikliği Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 15:13

64 views

Medicana Bursa Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, vitaminlerin büyüme, gelişme ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Özellikle çocuklar için hayati önem taşıyan D vitamini eksikliğinin ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirten Arslan, sağlıklı bir yaşam için D vitamini alımının gerekliliğini vurguladı.

Dr. Arslan, açıklamasında şunları söyledi: “Çocuklarda D vitamini eksikliği, kemik yoğunluğunu olumsuz etkileyerek raşitizm gibi hastalıklara neden olabilir. Bu durum, büyüme ve gelişmede gerilemeye sebep olabilir. Güneş ışınlarının etkisiyle ciltte sentezlenen D vitamini, temel bir kaynaktır. Ancak güneş ışınlarına maruz kalmanın yeterli olmadığı durumlarda, besinlerden alınan D vitamini de önemlidir.”

Besinlerle alınan D vitamini miktarının yeterli olmadığını belirten Dr. Arslan, şunları ekledi: “D vitamini eksikliği vücudun tüm sistemlerini etkileyerek çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilir. Günümüzün yaşam şartları, kapalı ortamlarda uzun süre kalmak ve yetersiz beslenme, D vitamini eksikliğini artırır.”

Raşitizm gibi ciddi kemik hastalıklarının önüne geçmek için D vitamini takviyesinin önemli olduğunu vurgulayan Arslan, ayrıca D vitamini fazlasının da zararlı olabileceğini söyledi. “D vitamini zehirlenmeleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle D vitamini takviyeleri öncesinde doktora danışılmalıdır” diyerek uyarıda bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.