LASTİK DENETİMİ UYGULAMASI BAŞLADI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 11:41

LASTİK DENETİMİ UYGULAMASI BAŞLADI

LASTİK DENETİMİ UYGULAMASI BAŞLADI
Son Güncelleme :

05 Aralık 2022 - 13:18

313 views
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başladı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Suluova uygulama noktasında kış lastiği uygulaması yaptı. Ekipler, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçları durdurarak hem evraklarını hem de kış lastiklerini kontrol etti.
RÖP: 01.27-01.38: Yolcu taşıyan minibüs sürücüsü Erdal Dosdoğru, “Akşama kadar şoför arkadaşlara sesleniyorum, yollardayız hepimiz. Önemli olan karşımızdakinin ve kendimizin can güvenliği. Tolcu taşıyoruz, yük taşıyoruz. Önem gösterirseler çok seviniriz tabi ki.”
Ticari araç sürücüsü Ahmet Topaloğlu, Kış lastiği hakkında neler söyleyebilirim, malum kış şartlarında uyulması gereken başlıca bir kural. Yani bizde devamlı yollarda olduğumuz için diğer şoför arkadaşların da bu kurala uymasını temenni ederim.”
Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Burak Davşan, “Trafik güvenliğindeki başarının ve istikrarın devam ettirilmesi ve ülkemizdeki trafik güvenliğindeki başarının artırılması amacıyla hedeflerimize yönelik olarak hazırlanan karayolları trafik güvenlik strateji belgesi ve karayolları trafik güvenlik strateji planı hedefleri kapsamında özellikle mevsim şartları da dikkate alınarak vatandaşlarımıza kış aylarında huzur ve güven içerisinde yolculuklarını yapması, trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla Valimiz Sayın Mustafa Masatlı’nın başkanlığında yapılan toplantıda ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik 1 Aralık, 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği zorunlu hale getirilmiştir. Bizde bu kapsamda bugün ilimizin girişinde uygulamalara başlıyoruz. Her ne kadar sadece yük ve yolcu taşıyan araçlara zorunluluk olsa da 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kış lastiğinin yolda tutunmayı artırdığı, trafik kazalarının önlenmesinde büyük bir etkisi olduğunu görmekteyiz. Sadece yük ve yolcu taşıyan araçlarda değil, hususi olarak tescil edilmiş araç kullanan vatandaşlarımızın da kış lastiği kullanmasını önermekteyiz.” Diye konuştu.
Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira para cezası kesilecek. 1 Aralık’ta başlayacak uygulama 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023’te sona erecek. Güvenli ve akıcı bir trafik için sadece zorunluluk kapsamında olan ticari araçlarda değil tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.