''Kur'an Yırtan Kız'' ve ''Domuzun Doğurduğu İnsan Yavrusu'' Şeklinde Paylaşılan Fotoğraflar Heykel Çıktı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:42

”Kur’an Yırtan Kız” ve ”Domuzun Doğurduğu İnsan Yavrusu” Şeklinde Paylaşılan Fotoğraflar Heykel Çıktı

”Kur’an Yırtan Kız” ve ”Domuzun Doğurduğu İnsan Yavrusu” Şeklinde Paylaşılan Fotoğraflar Heykel Çıktı
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2018 - 12:16

651 views

Bir domuzun ”İnsana benzeyen bir bebek doğurduğu” iddiaları ve ”Kur’an yırtan kız” ile sosyal medyada fenomen olan fotoğrafların aslında yetenekli sanatçıların yaptığı heykeller olduğu ortaya çıktı.

”ELİM AYAĞIM TİTRİYOR” DİYE PAYLAŞILMIŞTI

Fotoğraf aslında Maganuco’nun heykellerinden birine ait ve ”bir domuzun doğurduğu insana benzeyen bir bebeği doğurdu” iddiası ise tamamen yalan. Sosyal medya hesabından bu heykelleri paylaşan İtalyan sanatçı Laira Maganuco’nun, asetik silikondan yaptığı ve internet üzerinden satışa sunduğu, alışılagelen estetik algısını yıkmak amacıyla yaptığı “Hibrit domuz bebek” isimli heykele ait çıktı.

HEYKEL OLDUĞU ÇIKTI

İddia fotoğrafta, domuzun yanında gözleri kapalı yatmakta olan sıra dışı bir bebek görülüyor. Fotoğraftaki heykelin gerçek bir domuzun yanında bulunmasının sebebi ise sattığı heykellerin gerçekliğini kanıtlamak. Heykelin diğer fotoğraflarına Maganuco’nun kendi Facebook ve Instagramsayfalarında paylaştığı gönderilerden ulaşmak mümkün.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.