KÖŞE YAZISI Hamza Albayrak 22.dönem Amasya Milletvekili - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:24

KÖŞE YAZISI Hamza Albayrak 22.dönem Amasya Milletvekili

KÖŞE YAZISI Hamza Albayrak  22.dönem Amasya Milletvekili
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 16:00

231 views

    Hz.Muhammed  (sav)✍ Asirlardır O’nu ; öğrenip, tanıyıp, anlayanlar, koklayanlar ve azıcık insanlıktan nasibini alanlar, O’na karşı hep takdir ifadelerini kullanmış, O’nun Peygamberliğini ve yaratılmışların  en şereflisi olduğunu kabul ederek, takdirle saygı duymuşlardir. Mütevazı kişiliğiyle,  bir devlet başkanı değil sıradan bir halk gibi davranması, gerektiğinde keçi sağıp , söküğünü dikmesi, batılı birçok mütefekkirin hayranlığını cezbetmiştir. Hiç kimseye hakaret etmemiş, hiçbir değeri aşağılamamıştir. İnsanlığı sevgi, barış , huzur ve kardeşlik birlikteliğiyle , Allah’ın (cc)  birliğine çağırmıştır.Hz.Kur’an ; Başkalarının inanç ve değerlerine hakaretı 1442  yıl evvel yasaklamış, O,Taif’te ayaklarını ve vücudunu kanlar içerisinde bırakan saldırgan Taif halkı için dahi , “Ya Rab, bu kavme hidayet et, bunlar, benim hak peygamber olduğumu bilmiyorlar, bilselerdi böyle yapmazlardı” diye niyazda bulunmuştur Hadisi Kutsî’de “sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım” (Taberânî, Hakim, İbn.Abbas)buyurulan Hz. Muhammed (sav) hakkında , bir çok  düşünür ve devlet adamı, övgü ve takdirde bulunmuştur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ; “Muhammed’i, bana, cezbeye tutulmuş sönük bir derviş gibi tanıttırmak gayretine kapılan bu gibi cahiller, O’nun yüksek şahsiyetini ve başarılarını asla kavrayamamışlardır, anlamaktan da çok uzak görünüyorlar. Cezbeye tutulmuş bir derviş Uhud Muharebesinde en büyük bir komutanın yapabileceği bir planı nasıl düşünür ve tatbik edebilirdi. Tarih hakikatleri tahrif eden bir sanat değil, belirten ilim olmalıdır. Bu küçük harpte bile askerî dehası kadar siyasal görüşüyle de yükselen o Yüce Nebiyi cezbeli bir derviş gibi tasvire yeltenen cahil serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Muhammed, bu harp sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak, galip düşmanı kovalamaya kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülmezdi””O, Allah’ın birinci ve en büyük kuludur. O’nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim,senin adın silinir; fakat sonuna kadar O ölümsüzdür” “Büyük bir inkılap yapan Hazreti Muhammed’e karşı beslenilen sevgi, ancak O’nun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir” diyor .  Tolstoy, İslam Peygamberi Hz.Muhammed (sav)  hakkında ;  ” Muhammed, her zaman, Evangelizmin, yani Hıristiyanlığın üstüne çıkıyor. O, insanı Allah saymıyor ve kendini de Allah ile bir tutmuyor. Müslümanların Allah’tan başka ilahı yoktur ve Muhammed O’nun peygamberidir. Burada hiçbir muamma ve sır yoktur” diyor .

Goethe , ” Şiir ve Hakikat” isimli eserinde, o dönemde , batı dünyasındaki insanlara, İslamı ve Hz. Muhammed’i (sav) ,  yazdığı “Mahomet-Dırama” başlıklı bir piyeste , tek Allah inancını, Hıristiyanların, teslis, Allah’ı üç olarak tanıma inancına karşı işleyerek, mukavemetle mücadele göstermiş ve  “Muhammed’in Nağmesi” başlıklı yazdığı eserininde de Hz.Peygamberimizi (sav) en büyük devlet adamı ve yönetici olarak tarif etmiştir..

Lamartine ”  Felsefe, hitabet, dinî hayat, hukuk,devlet nizamı, fikirlerin fethi, hayal ve hurafeden arınmış akla dayanan bir inanç sisteminin kurulması bakımlarından önder ve yirmi dünyevî, bir ruhanî imparatorluğun kurucusu olan insandır, Hazreti Muhammed .” diyor. “İnsan büyüklüğünün ölçülebileceği bütün standartlara göre ondan daha büyük bir insan var mıdır” diye “Türklerin Tarihi” adlı eserinde Lamartine bu gerçeği itiraf ediyor.

Prens Bismark’sa ;  ” Ben, bütün semavî kitapları tetkik ettim.Tahrif olmaları sebebiyle, insanlığın mutluluğu için aradığım hakikati ve hikmeti bulamadım; fakat, Hazreti Muhammed’in Kur’an’ını bütün kitapların üstünde gördüm. Her kelimesinde bir hikmet buldum. İnsanlığın saadetine hizmet edecek Kur’an gibi bir başka eser yoktur. Böyle bir eser, insan sözü asla olamaz. Buna Muhammed’in sözüdür diyenler, ilmin gerçeklerini inkâr etmiş olurlar. Kur’an’ın Allah kelamı olduğu apaçık bir hakikattir.

Senin asrında yaşamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş ama bir daha asla göremeyecektir. Seninhuzurunda kemali hürmetle ve muhabbetle eğilirim” diyerek, Hz. Peygamberimize (sav) olan hayranlığını ifade ediyor.

Bu günün DUNYASI (AB, ABD, BM , NATO ,UNESCO , İİT vb.) ve İslam ülkeleri ❗ Hz.Muhammed’i (sav) ; ATATÜRK ve bu batılı mütefekkirler kadar, kadar tanımış olsalardı.⁉️ Filistin de, Doğu Türkistan vb.yerlerde hiç ; Savaş Suçu işlenerek ZULÜM ve KATLİAM  yapılırmıydı❓

Çare,  Hz.Kur’an-ı Kerimi  ve Hz.Muhammed’i (sav) anlamak ve Peygamberimizin; alemlere rahmet olarak gönderildiğini ve O’nda , tüm insanlık için güzel örneklik olduğunu bilerek yaşamaktadır.(Enbiya S.107. ve Ahzâb S.21.A)

Cihanşumul  Peygamberimiz Efendimiz Hz.Muhammed’e  (sav) sonsuz salat ve selamla, tüm dünya ve insanlığa , barış ve huzur diliyorum.

Selâmun aleyküm.

Hamza Albayrak

22.dönem Amasya Milletvekili

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version