KIRLANGIÇ OSBÜK GENEL KURULUNA KATILDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:51

KIRLANGIÇ OSBÜK GENEL KURULUNA KATILDI

KIRLANGIÇ OSBÜK GENEL KURULUNA KATILDI
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2019 - 15:18

432 views

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank ve TOBB Başkanı Sn. Rıfat Hisarciklioglu’nun katılımıyla Ankara’da düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Kuruluna katılım sağladı.
Hisarcıklıoğlu OSBÜK Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada OSB’lerin Türkiye’deki en önemli başarı hikâyelerinden birisi olduğunu söyledi. OSB’lerin, Türkiye’nin sanayileşmesini ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasını sağladığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin dünyaya rol model olduğu konuların da başında OSB’ler geliyor. Yarım asırlık OSB tecrübemiz, artık çevre coğrafyamızda da rol model alınır hale geldi. Yine bugün, Çin ile İtalya arasında en büyük sanayi, üretim ve ihracata sahipsek, bunda OSB’lerin payı çok büyük. Elbette bu alanda daha yapmamız gereken işler de var. Türkiye’nin OSB modelini geliştirmeye devam etmeliyiz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yaptığı konuşmada, “Çok düşük miktarda olsa da bazı organize sanayi bölgelerinde (OSB) rantiye işlemlerinin olduğuyla ilgili bize şikayetler geliyor. OSB’lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB’lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim” ifadesini kullandı.
Varank, Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefinde girişimci ve sanayicilere büyük görev düştüğünü söyledi.
Türkiye’nin geniş ve gelişmiş bir OSB tecrübesine sahip olduğunu belirten Varank, “Bu süreç içinde, OSB’lerimiz, Türk sanayisinin dünyayla entegre olmasını ve rekabet gücümüzün artmasını sağlayacak bir vizyona, hamd olsun kavuştular. Kendilerini büyütmekle kalmadılar, sanayimizin büyümesinde de lokomotif görevi üstlendiler.” ifadesini kullandı.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, OSBÜK Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda, yeniden başkanlığa seçilen Memiş Kütükcü’yü kutladı başarılarının devamını diledi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version