KARAGÖZ: CUMHURİYET EŞİT YURTTAŞLARIN ONURLU BİRLİĞİDİRAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:33

KARAGÖZ: CUMHURİYET EŞİT YURTTAŞLARIN ONURLU BİRLİĞİDİR

KARAGÖZ: CUMHURİYET EŞİT YURTTAŞLARIN ONURLU BİRLİĞİDİR
Son Güncelleme :

30 Ekim 2019 - 10:54

129 views

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96.ncı yılını Amasya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Reşat Karagöz ve beraberindeki parti temsilcileri Yavuz Selim Meydanı’na çelenk koyarak kutladı.
Çelenk koyma törenine CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Ali Kilçi, CHP Amasya Kadın Kolları Başkanı Emine Aras, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamaya ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Reşat Karagöz, ” Her tarafı emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş olan topraklarda, bağımsızlık ve özgürlük adına canı pahasına mücadele eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının bize bıraktığı en değerli miras laik ve demokratik Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyet aydınlanma seferberliğidir, demokrasidir, hukuk devletidir, kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet eşit yurttaşların onurlu birliğidir. Cumhuriyet aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır. Cumhuriyeti, özgürlüğü ve bağımsızlığı iyi anlayabilmek için 1. Dünya Savaş’ı sonrasında yaşanan işgalleri hatırlamak gerek. Biz unutmadık; Düşmanın İstanbul’a ayak basışını, unutmadık Anadolu’nun işgal edilişini, unutmadık İzmir’in yakılışını ve özgürlük için ödediğimiz bedeli. Unutmadık zulme, zalime sultanlık eden sarayları, saraylıları. Varlıkla yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmi ile zafere eriştik, Cumhuriyeti’mizi kurduk. Ve biz tek yürek olmayı bir asır önce öğrendik. Cumhuriyet rejimimizi tek sesliliğe, tek adam diktatörlüğüne kurban ettirmeyeceğiz. Dökülen gözyaşların, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet sadece halkın yöneticileri belirlediği bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet; laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgür düşüncenin teminatıdır. Bugün kurucuları, kurucu değerleri ve kazanımları ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın, bu topraklardaki en büyük devrim olan Büyük Atatürk’ün” Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını” söylediği Cumhuriyet, sonsuza dek var olacaktır dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version