% Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:31

KARADENİZ’İN POPÜLER TURİZM NOKTASI AMASYA’NIN EN GÜZEL OTELLERİ

KARADENİZ’İN POPÜLER TURİZM NOKTASI AMASYA’NIN EN GÜZEL OTELLERİ
Son Güncelleme :

05 Şubat 2020 - 17:07

267 views

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Amasya, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olup 7500 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Doğal güzellikler ile iç içe zengin tarihi gezilere olanak sunan şehir, Samsun, Tokat, Yozgat ve Çorum ile komşudur. Karadeniz ve İç Anadolu karasal ikliminin geçiş noktasında yer alan şehirde yaz ayları karasal iklim özellikleri ile sıcak ve kurak olurken, kış aylarında Karadeniz iklimi etkisi ile daha ılıman bir iklim görülür. Haziran Eylül arası dönem Amasya’yı ziyaret etmek için en uygun zamanlardır. Son yıllarda giderek artan bir popülariteye sahip olan Amasya, konaklama seçenekleri yönünden de gittikçe gelişmektedir. Şehrin tarihi dokusunu solumak isteyen ziyaretçiler genellikle şehir merkezinde yer alan yıldızlı otelleri ve butik otelleri tercih etmektedir. Amasya’daki oteller hakkında detaylı bilgi alarak siz de bu eşsiz tarihi deneyimleyebilirsiniz.

Amasya’nın Lüks Oteli Fimar Life Thermal Resort Hotel

Amasya Çiviliköy’de hizmet veren Fimar Life Thermal Resort Hotel, doğa ile iç içe konumunun yanı sıra şehre yakın olması ile konuklarına avantaj sağlamaktadır. Doğal kaynak suyu ile sağlığınıza katkıda bulunan tesis lüks hizmetleri ile dikkat çekmektedir. Amasya Merzifon Havaalanı’na 80 km, şehir merkezine 35 km mesafede yer alan tesisin şık dekorasyona sahip 98 odası bulunmaktadır. Yarım pansiyon konseptine sahip tesiste, organik ürünlerden hazırlanan açık büfe lezzetleri deneyimlemenin yanı sıra dileyen misafirler a la carte restorandan yararlanmaktadır. Birbirinden özel serinleme deneyimlerine sahip Fimar Life Thermal Resort Hotel bünyesinde 4 tane kapalı yüzme havuzu, 2 tane açık yüzme havuzu ve 1 tane yarı olimpik havuz yetişkinler için hizmet vermektedir. Açık yüzme havuzunda bulunan 3 adet kaydırak serinlerken eğlenme olanağı sunmaktadır. Çocuk misafirler içinse tesis bünyesinde 3 adet yüzme havuzu hizmet vermektedir. Tüm havuzlar kadın ve erkek ayrı hizmet vermektedir. Özel hizmetler ve doğal kaynak suyu ile ruhen ve bedenen dinlenebileceğiniz tesiste SPA merkezi yer almaktadır. Voleybol, basketbol, masa tenisi gibi spor aktiviteleri ise dolu dolu geçireceğiniz tatilin vazgeçilmez parçaları arasındadır. Amasya’nın köklü tarihine ve eşsiz doğasına tanıklık ederken, kusursuz bir konaklama deneyiminden yararlanmak isterseniz http://www.fimarlife.com/ ‘la iletişime geçebilirsiniz.

Amasya’da Sağlık Dolu Anlar İçin Hamamözü Termal Otel

Amasya’nın Hamamözü mevkiinde konuklarını ağırlamakta olan Hamamözü Termal Otel, sağlık hizmetleri ile ön plana çıkan bir tesistir. Amasya’ya 90 km, Çorum’a 40 km mesafede yer alan tesisin, ailenizle birlikte konfor ve sağlık bulacağınız 63 odası bulunmaktadır. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren tesiste, Türk Mutfağı lezzetlerini gün boyu tadabilirsiniz. Hem şifa bulup hem de yüzebileceğiniz olanakları ile dikkat çeken Hamamözü Termal Otel, 1 adet erkek yarı olimpik termal yüzme havuzu, 1 adet yarı olimpik kadın termal yüzme havuzu ve çocuk havuzu ile konuklarını ağırlamaktadır. Havuz sonrası ruhen ve bedenen rahatlamak isteyen misafirler içinse jakuzili aile kabinleri ve bay-bayan hamamlar hizmet vermektedir. Sağlık odaklı konaklamalarınızda ilk tercihiniz olacak Hamamözü Termal Otel hakkında detaylı bilgiye https://hamamozutermal.com/ ‘dan ulaşabilirsiniz.

Mimarisi İle Dikkat Çeken Amasya Öğretmenevi

Amasya şehir merkezinde, bölgenin tarihi mimarisini yansıtan bir konakta hizmet veren Amasya Öğretmenevi, doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi yaşatmaktadır. Yeşilırmak kenarında eşsiz bir manzaraya karşı konuklarını ağırlamakta olan tesis otobüs terminaline 2 km, havaalanına ise 45 km mesafede yer almaktadır. 10 odası ile size ev konforunu sunan Amasya Öğretmenevi, oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir. Tesis bünyesinde yer alan restoranda, öğlen ve akşam yemekleri a la carte şekilde sunulmaktadır. Oturma salonu, bilgisayar odası, lokal, kütüphane ve okuma salonu üniteleri misafirlerin gün boyu tesiste keyifli anlar yaşamalarına olanak sunmaktadır. Amasya’nın merkezinde, aynı anda hem şehir hem de doğa tatili yapmak için Amasya Öğretmenevi’ni tercih ederek https://amasyaogretmenevi.com.tr/ ‘dan tatilinizi planlayabilirsiniz.

Amasya’nın Köklü Tarihi İle İç İçe Bir Konaklama Deneyimi İçin Amasya Taşhan Otel

Amasya şehir merkezinde yer alan Amasya Taşhan Otel, Mimar Mehmet Kalfa’ya 1699 yılında yaptırılmış tarihi bir handa konuklarına geçmişi ve günümüzü bir arada yaşatmaktadır. Amasya Merzifon Havalimanı’na 43 km mesafede yer alan tesisin, size 1600’lü yılları yaşatacak 53 odası bulunmaktadır. Oda kahvaltı hizmeti ile konuklarını ağırlayan tesiste, 1 adet a la carte restoran bulunmaktadır. Amasya’nın zengin tarihini keşfedeceğiniz tüm noktalara yürüme mesafesinde yer alan Amasya Taşhan Otel’de hem tesis içinde hem de tesis dışında Osmanlı ruhunu yaşayabilirsiniz. Keyif dolu bir tarih turu için tercihinizi tesisten yana yapabilir, daha detaylı bilgi almak içinse http://www.amasyatashanotel.com.tr/ ‘ye tıklayabilirsiniz.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version