KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:34

KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR

KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR
Son Güncelleme :

19 Eylül 2019 - 13:18

367 views

Vali Dr. Osman Varol, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan Milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün yıldönümü, Ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gaziler günü aynı zamanda “Kahramanlık Günü” dür. Şehitlik ve Gazilik unvanlarının, Milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir manası ve önemi vardır.
Vatan ve bayrak sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm Dünyaya emsal olan bu milletin evlatları, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazarak, Şehitlik ve Gazilik mertebesine ulaşmıştır. Şehit ve Gazilerimiz, Devletimizin ve Milletimizin özgürlüğüne, bağımsızlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır.
Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine Şehitler ve Gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan bu millet, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, Gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir.
Vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören Şehitlerimiz ile Gazilerimiz ile onların bizlere emaneti olan aileleri ve yakınlarına, Devletimizin ve Aziz Milletimizin gönül kapıları ardına kadar açıktır.
Bu duygularla, başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi, yaşayan ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm kahramanlarımıza Amasyalı hemşerilerim ve milletim adına sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version