“Kadınlarımıza Sahip Çıkmalı Ve Hak Ettikleri Değeri Vermeliyiz” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:29

“Kadınlarımıza Sahip Çıkmalı Ve Hak Ettikleri Değeri Vermeliyiz”

“Kadınlarımıza Sahip Çıkmalı Ve Hak Ettikleri Değeri Vermeliyiz”
Son Güncelleme :

08 Mart 2023 - 11:28

176 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sarı mesajında; “Sizi doğuran anneye olan saygınız bütün kadınlara yansımalı. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir” dedi.

Türk Kadını Tarihimizin Her Devresinde Eşsiz Fedakarlık Ve Cefakarlık Göstermiştir

Türk kadınının tarihin her döneminde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık gösterdiğini söyleyen Başkan Sarı mesajının devamında;

Başkan Sarı mesajının devamında şunları kaydetti;  “Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in ”Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.