KADIN-ERKEK AYRIMI YAPMADAN, SINIFSIZ, İMTİYAZSIZ DEVLET OLACAĞIMIZI YAZDIK” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 15:30

KADIN-ERKEK AYRIMI YAPMADAN, SINIFSIZ, İMTİYAZSIZ DEVLET OLACAĞIMIZI YAZDIK”

Son Güncelleme :

29 Ekim 2019 - 13:22

157 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Türk milletini ebediyete kadar yaşatmak için 96 yıl önce tarihimizde yeni bir sayfa açtık. Açtığımız o sayfaya kadın-erkek ayrımı yapmadan, sınıfsız, imtiyazsız bir devlet olacağımızı yazdık” dedi.
Türk Kadınları adına Cumhuriyet Kadınları etkinliği, Amasya Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda yaklaşık 500 hanımefendinin katılımı ile gerçekleştirildi Program; Amasya’daki kadınların yapmış oldukları yağlı boya ve goblen teknikleriyle yapılan 34 tablodan oluşan resim sergisinin açılışı ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Cumhuriyet Kadınları adına Gülseval Özkök hanımefendi yaptı.
Ardından söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları söyledi;
“Bugün bizim gurur günümüz. Çünkü Türk milletini ebediyete kadar yaşatmak için 96 yıl önce tarihimizde yeni bir sayfa açtık. Açtığımız o sayfaya kadın-erkek ayrımı yapmadan, sınıfsız, imtiyazsız bir devlet olacağımızı yazdık. Aynı zamanda hür ve bağımsız bir şekilde yeniden dalgalandırdığımız al bayrağımızı ebediyete kadar indirmeme kararımızı ilan ettik. İnsanlarımız arasında cinsiyet ayrımı yapmayacağımızı beyan ettik ve özellikle kadınlarımızın haklarını öncelikle koruyacağımızı ifade ettik. Cumhuriyeti bu sebeple seviyoruz. 96 yıldır da aynı inanç ve coşku ile kutluyoruz. Kahraman askerlerimiz 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekâtını gerçekleştirdiler. 2018 yılının başında da Zeytin Dalı Harekâtı’nı yaptılar. İkisinde de gavura uşaklık yapan teröristleri tepelediler. 9 Ekim günü başlayan Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor. Hepsi aslan parçası olan askerlerimiz yeni bir destan daha yazıyorlar. Yine yüzümüzü güldürecekler. İçlerinde şehitlerimiz var. Gazilerimiz var. Hepsine rahmet, minnet ve şükran borçluyuz. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun. Gazilerimize Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Kadın, erkek ayırmadan Cumhuriyetimizi birlikte yaşatacağız. Geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Amasyalılar olarak bu konuda her zaman en önde gideceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı tekrar kutluyorum. Devlet ve millet olarak geleceğimizin daha güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Programın devamında, Dr. Pelin Atakan hanımefendinin konuşması sonrası, Amasya HOYTAD Bozkurt yiğitleri grubu zeybek oyununu, Kutlubey Koleji öğrencileri ise şahlanış oratoryosu sergilediler. Doç. Dr. Serap Taşdemir hanımefendinin Orta Asya ve Kafkaslardan, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kadar tarihte Türk kadını konulu konferansının akabinde Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, emeği geçenlere belge takdiminde bulundu. Programın ardından Amasyalı yazarlar tarafından hazırlanan imza günü programı ile program son buldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version