JEOTERMAL ARAMA YAPILIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:39

JEOTERMAL ARAMA YAPILIYOR

JEOTERMAL ARAMA YAPILIYOR
Son Güncelleme :

11 Haziran 2020 - 10:02

135 views

İl Özel İdaresi tarafından Merzifon ve Taşova ilçelerimizde jeotermal arama ve sondaj faaliyetleri yapılıyor.
Amasya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Merzifon ve Taşova ilçelerimizde jeotermal kaynak potansiyelini ortaya çıkarabilmek için sondajlı arama faaliyetleri yapılmaktadır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından her proje için 247.500 TL destek verilmiştir.
Çevreye verilen zararlar minimum seviyeye indirmek ve sürdürülebilir enerji kaynakları değerlendirmek, gelecek nesillere de daha sağlıklı bir dünya oluşturma imkânı sağlayacak olan jeotermal enerji ülkemizin artan elektrik ihtiyacının karşılanması için faydalı bir kaynak durumundadır.
Jeotermal enerji, yenilenebilir kaynaklar arasında baz yük enerji üretimiyle en istikrarlı kaynaklardan biri olarak bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgemizin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projelerin fizibilite çalışmaları destekleyeceğiz. Bu projeler sonucunda bölgemizin tarım çeşitliliği ve üretim kapasitesine, jeotermal kaynaklara bağlı turizmi gelirleri de artacak, halkımıza istihdam sağlamanın yanında atıl kalmış araziler değerlendirilmiş olacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.