İYİ PARTİ İL BAŞKANINI SEÇTİ! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:06

İYİ PARTİ İL BAŞKANINI SEÇTİ!

İYİ PARTİ İL BAŞKANINI SEÇTİ!
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2020 - 14:50

336 views

İYİ PARTİ İL BAŞKANINI SEÇTİ! 

İyi Parti Amasya 9 Ağustos 2020 Pazar günü Amasya Reyyan Düğün salonunda 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu ve 45 İl delegesinin katıldığı toplantıda parti kapalı oylama ile başkanını seçti.

Divan Heyetinin oluşturulmasının ardından 11.30’da başlayan kongreye yoğun bir ilginin olduğu gözlemlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Divan başkanı; Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar” diyerek başkan adaylarına başarılar diledi ve sözü onlara bıraktı. Mevcut İl başkanı Avni Verdi ile birlikte il başkanlığına aday olan Coşkun Çırıkçı ve Ahmet Polat sırayla konuşmalarını yaptılar. İlk konuşmayı yapan aday Ahmet Polat “Türk halkı iyilerin, cesurların iktidarını bekliyor…” diyerek başladığı konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene!” sözleri ile sonlandırdı.

Mikrofonu alan 2. Aday Coşkun Çırıkçı “Biz bir aileyiz, hepimiz iyi partiliyiz…” cümlesiyle merkeze ve diğer bütün ilçelere aynı yakınlıkta olacağına dair söz verdi. Biz aday olurken “BİZ” olarak yola çıktık diyen Çırıkçı, “Amasya iyi olacak!” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

3.Aday olan mevcut başkan Avni Verdi konuşmasına Pakistanlı İslam alimi Muhammed İkbal’in “Hareket etmekte birlik olmazsa, fikirdeki birlikde faydasızdır.” Sözüyle başlayarak birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Sözlerine önemli olan makam mevki değil, hizmet etmektir diye devam eden Verdi, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Adaylar konuşmalarını bitirdikten sonra sözü alan divan başkanı delegelere seçimden önce isim listeleri üzerinde son kontrollerin yapılması üzerine süre verdi. Bu sürenin sonunda Ahmet Polat adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kalan 2 aday için yapılan oylamada il başkanlığına 245 oyla Avni Verdi seçilirken, sandıkta Coşkun Çırıkçı için 166 oy çıktı.

 

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.