İtfaiye personeline hayvan kurtarma eğitimi verildi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Nisan 2024 - 10:09

İtfaiye personeline hayvan kurtarma eğitimi verildi

İtfaiye personeline hayvan kurtarma eğitimi verildi
Son Güncelleme :

31 Ekim 2023 - 15:06

239 views
Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline, hayvanları kurtarma esansında ilk yardım ve acil müdahale eğitimi verildi.
Amasya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından itfaiye personeline, hayvanları kurtarma esansında ilk yardım ve acil müdahale eğitimi verildi. Düzenlenen eğitime, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, İtfaiye Müdürü Murat Yörükoğlu ve itfaiye personeli katıldı.
‘Hayvan kurtarma, insan kurtarma operasyonlarından farklı değil’
Bir hayvanı tehlikeli bir yerden güvenli bir yere en uygun yöntemi kullanarak aktarmak için personellerine eğitim verildiğini söyleyen İtfaiye Müdürü Murat Yörükoğlu açıklamasında şunları kaydetti;
“Hayvanların karıştığı doğal bir afet ile ya da tekil vakalarla mücadele tarzı ve hali hazırda bulunan kapasitenin uygun tarzda kullanılması her çeşit olguda önem arz ediyor. Bu şekilde, olağanüstü durumlarda hayvan sahipleri ile görgü tanıkları olay yerinde endişe ve panik içinde kalıyorlar. Bu gibi durumlarda öncelikle AFAD, İtfaiye personeli görev alıp, vakayı denetim altında tutuyor. Başarılı bir olay yeri yönetimi bir sistem içinde, süreyi iyi kullanarak önceden yapılan hazırlık ve tecrübeli kurtarma personeli ile gerçekleşebilir. Hayvan kurtarma birçok farklı resmi ve özel kuruluşun aynı anda müdahalede vazife aldığı çeşitli vakalardır. Bu vakalara müdahale işlemlerinde, zamanı iyi değerlendirmek önemlidir. Hayvan kurtarmanın verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, ancak iyi bir olay yeri yönetimi ile mümkündür. Bu şekilde hem personel hem de kazazede hayvana zarar vermeden başarılı bir kurtarma faaliyetini gerçekleştirmiş olur. Aslında hayvan kurtarmada olay yeri yönetimi diğer insan kurtarma operasyonlarından farklı değildir. İnsanlardan ayrı olarak, hayvan kurtarma operasyonlarında dikkat edilmesi gereken nokta hayvan türüne göre farklı davranış şekillerinin bilinmesidir” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.