İstanbul Ümraniye'de Metro İnşaatı Sırasında Meydana Gelen Çökme: 2 Bina Yıkıldı! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 08:49

İstanbul Ümraniye’de Metro İnşaatı Sırasında Meydana Gelen Çökme: 2 Bina Yıkıldı!

İstanbul Ümraniye’de Metro İnşaatı Sırasında Meydana Gelen Çökme: 2 Bina Yıkıldı!
Son Güncelleme :

18 Ocak 2024 - 14:21

159 views

İstanbul Ümraniye’de metro inşaatı sırasında meydana gelen çökme olayında, yolda meydana gelen göçük sonucu tahliye edilen 2 bina çöktü. An itibariyle can kaybı veya yaralanan olmazken, bölgedeki güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı İnşaatında Kritik Anlar

Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi’nde devam eden Göztepe-Ümraniye Metro hattı inşaatı sırasında, yolda meydana gelen çökme sonucu daha önce tahliye edilen bitişik haldeki 2 bina çöktü. Olayda şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Yolda Meydana Gelen Göçük

Göztepe-Ümraniye Metro hattı inşaat çalışmalarının devam ettiği Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi’nde, yolda meydana gelen göçük sonucu ağır hasar alan ve daha önce tahliye edilen 2 bina çöktü. O anlar, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Boşaltılan Binaların Yıkılması

Seyrantepe Caddesi’nde bulunan biri 4, diğeri 3 katlı olan ve daha önce boşaltılan iki bina, metro inşaatı çalışmalarının neden olduğu göçük sonucu hasar gördü. Polis ve itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edilmesiyle birlikte çevrede güvenlik önlemleri alındı. Ancak, yoldaki göçük nedeniyle hasar gören binalar bir süre sonra yıkıldı.

Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı

Binaların yıkılmasının ardından Seyrantepe Caddesi araç trafiğine kapatıldı ve çökme yaşanan bölgedeki 5 bina daha güvenlik amacıyla boşaltıldı. Boşaltılan binalarda yaşayanlar sokakta bekleyişlerini sürdürdü. İstanbul Valiliği, olaya ilişkin olarak, “Göztepe-Ümraniye Metro hattında meydana gelen kısmi göçük nedeniyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan biri 4, diğeri ise 3 katlı iki binada çökme meydana gelmiştir. Binaların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Binalar çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır” açıklamasında bulundu.

İBB’den Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yaşanan sorunlar neticesinde Kazım Karabekir istasyonunda dökülmelerin meydana geldiği belirtildi. İBB, güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli binanın yanı sıra etrafında etkilenme ihtimali bulunan 2 binanın daha tahliye edildiğini ifade etti. İlgili altyapı kurumlarına bilgi verilen durumla ilgili yapılan açıklamada, “Alınan tedbirler sayesinde olaydan etkilenen olmadı. Oluşan yıkımla ilgili tespit ve önlem çalışmaları sürdürülüyor” denildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.