İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile yardımlaşma vakti - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:58

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile yardımlaşma vakti

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile yardımlaşma vakti
Son Güncelleme :

23 Mart 2022 - 9:45

446 views

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Ramazan Ayı’nın yaklaşması ile yapılacak olan faaliyetlerin hazırlıklarına başladı. İnsan Hak ve hürriyetleri insani yardım vakfı, yardımlaşmanın ve paylaşmanın ayı olarak da bilinen Ramazan Ayında, coğrafyalardaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaşacak. Hem ülkede hem de yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere, hayırseverlerin yardımlarını ve zekâtlarını ulaştıracaktır. Ramazan Ayı’nın gelişi ile Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, ihtiyaç sahibi insanların sofralarına yardımcı olmak isteyen hayırseverler için, bir mesaj gönderdi. İnsan Hak ve Hürriyetler İnsani Yardım Vakfı gönderdiği mesajda; ‘’boş bir iftar sofrasını, Ramazan neşesi dolu bir ziyafete çevirmek isteyen hayırseverler için fitre, zekât, sadaka ve kumanya bedellerini açıkladı. Ramazan yaklaştı. Hazırlıklar yapılıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi Ramazan’ı bekliyor. Biz her zaman olduğu gibi bu Ramazanda da hatırlanmayı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkıyor. Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri insani yardım vakfı bu ramazan ayında da Amasya ilindeki ihtiyaç sahiplerine ve Afganistan’daki mazlum halka yardımı elini uzatacaktır’’. Dedi.

Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Serdar Benli, Ramazan ayında yapacakları yardım faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Amasya’daki İhtiyaç Sahiplerine Kumanya Dağıtacağız Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Serdar Benli, Amasya’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine kumanda dağıtımı yapılacağının altını çizdi. Benli; “Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı olarak ramazan ayının yaklaşması sebebiyle yardım faaliyetlerine ilişkin hazırlıklara başladık. Ülkemizde yaşanan ekonomik daralmadan dolayı birçok aile ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bu sebeple ramazan ayında ilk önceliğimiz ilimizdeki ihtiyaç sahipleri olacaktır.

İlimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere kumanya dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bir adet kumanya bedeli 300 TL olarak belirlendi. Aynı zamanda Ramazan’ın 15’inci Günü Dünya Yetimler günüde ilimizdeki yetim ve muhtaç yavrularımıza bayramlık hediye edeceğiz. Bir adet yetim giyim bedeli ise 200 Türk Lirası.18 Milyon Afganistanlı Açlıkla Pençeleşiyor Amasya ardım Vakfı olarak ilimizdeki ihtiyaç sahiplerinin gözettiğimiz gibi mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi de unutmayacağız. Bu Ramazan ayında önceliğimiz Afganistan’daki kardeşlerimiz olacak. Afganistan’daki mağdur kardeşlerimize kumanya yardımı yapacağız. Bir adet kumanya bedeli 500 Türk Lirası.40 yıldır aralıksız şekilde savaşın sürdüğü Afganistan’da son yaşananlarla birlikte 18 milyon insan, açlıkla pençeleşiyor. 40 yıldan fazla bir süredir aralıksız savaş veren Afganistan’da en ağır bedeli Afgan halkı ödedi: İnsanlar; evsiz, yurtsuz, memleketsiz, işsiz ve yetim kaldılar.

Savaş nedeniyle hastaneler, okullar, medreseler, marketler, üniversiteler ve camiler kullanılamaz hale geldi. Kullanılabilenler ise son sürecin ardından yurt dışı fonlarının kesilmesi nedeniyle hayatını idame ettiremez durumda.25 yıldır bölgede faaliyet yürüten ardım Vakfı İnsani Yardım Vakfı ise Afganistan’daki insani kriz daha fazla derinleşmeden bir yardım kampanyası başlattı. “Yalnız Bırakma” sloganıyla yürütülen kampanya çerçevesince ardım Vakfı ekipleri, önce, Afganistan’ın başkenti Kabil, Ghazni, Meydan Şar, Saidabad, Tahar, Kunduz, Baglan ve Kandahar şehirlerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek durum tespiti yaptı. Bu tespitlere göre acil ihtiyaç duyulan malzemeler, un başta olmak üzere tüm gıda maddeleri, temiz su, ilaç başta olmak üzere sağlık ekipmanları, temizlik ve hijyen malzemeleri ve tarım ürünü tohumlardır. Yardım kampanyasında toplanan yardımlar Ramazan ayında Afganistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Ramazanda İhtiyaç Sahiplerinin Yüzlerini Güldürebilirsiniz Zekât vermenin en güzel ayı Ramazan’dır. Zekât bağışlarınızla dertlere derman olabilir, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz.

Ülkemiz ve dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak kumanya paketleri, aileler için bereketli iftar ve sahur sofralarına dönüşecek. Ramazan sevdiklerimizle birlikte olunca güzelleşir. Bağışlarınızla, ihtiyaç sahibi aileleri iftar sofrası etrafında toplayabilirsiniz. Fitre çeşitli sebeplerle yardıma ihtiyaç duyan insanların imdadına yetişiyor. Ramazan’da sofra kurmalarına, bayrama sevinçle girmelerine destek oluyor. Bayram sabahları çocukların iple çektiği zamanlardır. Yetim çocuklara bayram heyecanını birlikte yaşatabiliriz. Zekât, Fitre ve Fidyelerinizle Yardım Çalışmamıza Destek Olabilirsiniz Amasya’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağımız bir adet kumanya bedeli 300 TL. Afganistan’daki ihtiyaç sahipleri için dağıtılacak bir adet kumanya bedeli 500 TL. Zekât, fitre, fidye ve sadakalarınızla bu iyilik hareketine destek vererek mazlum ve mağdurları sevindirebilirsiniz.” Diye konuştu

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version