İMKANI OLAN BIRAKIYOR, İHTİYACI OLAN ALIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:57

İMKANI OLAN BIRAKIYOR, İHTİYACI OLAN ALIYOR

Son Güncelleme :

18 Nisan 2020 - 11:15

249 views

Amasya’da ekmek büfesi işleten İbrahim Mermer tarafından hayır çadırı kuruldu, çadırda imkanı olan vatandaşlar gıda ya da para bırakıyor, ihtiyacı olan vatandaşlar ücretsiz alıyor.
Çadırda kuru gıdadan, ıslak mendile, sütten çikolataya, meyve suyundan makarnaya, çikolatadan bebek bezine kadar her türlü malzeme bulunuyor.
Kovid-19 kapsamında ve ramazanın yaklaşmasıyla hayırseverlerin yardım yaptığı çadırda ihtiyaç sahipleri vatandaşlar istediği ürünü ücretsiz alabiliyor.
Yardımların yapılmasında öncü olan ekmek büfesi işletmecisi İbrahim Mermer, “Aslında bu hikaye 2,5 yıl önce başladı. 2,5 yıl önce ekmek büfesi açtığımızda ihtiyaç sahiplerini gördük. Özellikle bu çevre yoğun olarak üniversite öğrencilerinin kaldığı bir çevre. Bunun görünce askıda ekmeği başlattık açar açmaz. Yoğun bir şekilde talep oldu. Askıya bırakanlar, alanlar çok oldu. Son bu virüs meselesi de gündeme gelince bu virüsle mücadele kapsamında bazı iş yerleri kapandı tüm dünyada olduğu gibi. İhtiyaç duyanların daha fazla olduğunu görünce bir pankart yazdırıp astık. Onu asınca da gelen hayırlar 10’a katladı. 10’a katlayınca elimizde meblağ birikti çok büyük, ne yapalım diye çalışma arkadaşlarımızla, dostlarımızla konuşurken, böyle bir şey gündeme geldi. Dün bunu öğleden sonra başlattık, verimli de oldu. Para bırakanlar oluyor, hikay böyle başladı gitti arkadaşlar. Bakalım bayrama kadar, Ramazan boyunca da yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Hayırseverlerden Mahmut Demir, “Türk Milletinin büyüklüğü, yardımseverliğinden zor zamanlarda insanların bir araya gelmesinden ve afet zamanlarında savaş zamanlarında, yoklu zamanlarında bir araya gelmesi bizim milletimizi millet yapan etkenlerden biridir. Halktan alıp halka dağıtılan bir müessese oldu burası, hayırseverler bağış yapacaklar fitresini, zekatını ya da her ne isim altında bağış yapıyorlarsa buradan da ihtiyaç sahipleri yeteri kadar alacaklar. 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği yiyecekler var burada. Çocuklar düşünüldü, süt ihtiyaçları düşünüldü. Onun için herkese açık dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version