İlyas Salman'a 2 yıl hapis şoku - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:37

İlyas Salman’a 2 yıl hapis şoku

Son Güncelleme :

22 Mart 2022 - 13:15

662 views
İlyas Salman’a 2 yıl hapis şoku

İlyas Salman ‘Türk Milletini aşağılama’ suçundan hakim karşısına çıktı

Sinema sanatçısı İlyas Salman sosyal medyada paylaştığı bir videoda Türk Milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.Hakkında 2 yıla kadar hapis talebi verilen Salman hakim karşısında savunmasını yaptı.

“Kesinlikle halka hakaret etmedim”

İlyas Salman söz konusu beyanların sadece eleştiri niteliğinde olduğunu belirtirken “Kesinlikle halka hakaret etmedim” dedi.

Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık İlyas Salman katılırken, avukatı Özgür Murat Büyük de salonda hazır bulundu.

Kimlik tespiti yapılan sanık İlyas Salman, aylık ortalama gelirinin 25 bin lira olduğunu söyledi. Salman savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, “Savunmama sanatın tanımını yaparak başlamak istiyorum. Sanatın hayatın kendisi olmasa da kendisi gibi olduğunu düşünüyorum. Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Bunu gerçekleştirirken de hiçbir şeyden yılmamak gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle halka hakaret etmedim. Mevcut hükümete oy veren halka uyarı mahiyetinde eleştirel sözler söyledim. Günümüzde açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan vardı. Beni buradan ceza vererek uğurlayabilirsiniz güle güle de diyebilirsiniz. Ben istediğim düzene kavuşsam bile o zaman da eleştirilerime devam edeceğim. Çünkü güzelin de güzeli vardır” dedi.

Sanık avukatı Özgür Murat Büyük ise, “Konuşmanın içeriğine bakıldığında suçun unsurlarının oluşmadığı görülecektir. Biz suçun maddi unsurun oluşmadığını düşünüyoruz. Söz konusu konuşma, Türk milleti hakkında yapılmış bir konuşma değildir. Müvekkilim bir sanatçı olarak eleştirel nitelikle beyanlarda bulunmuştur. Sanatçı olması sebebiyle toplumun aydınlatılmasına katkı sağlayacak açıklama yapması gayet normaldir. Suçun maddi unsurlarının oluşmaması değerlendirilerek müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” oluşmaması değerlendirilerek müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version