“İLİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

17 Nisan 2024 - 01:35

“İLİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

“İLİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Son Güncelleme :

10 Ocak 2023 - 14:53

300 views

Amasya Valisi Mustafa Masatlı genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti.

Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik AB Proje Ofisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.

Vali Masatlı toplantıda yapmış olduğu konuşmasında; “2022 Yılı sanayi, tarım, ticaret, turizm, eğitim, sağlık ve ekonomi gibi tüm alanlarda İlimiz açısından oldukça verimli geçmiştir. Bu vesileyle halkımıza hizmet etme noktasında önemli gayretler gösteren kamu kurum ve kuruluşlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

2023 yılı bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılı olması vesilesiyle tarihimiz açısından önem arz eden bir yıldır. Bu yıl İlimize katma değer sağlamak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize çizdiği vizyon ile Türkiye Yüzyılı’na yaraşır şekilde tüm gücümüzle, Valiliğimizin koordinasyonunda İlimize katma değer sağlamak Türkiye Yüzyılı inşallah güçlü Ülkemizin şahlanışının başlangıcı olacaktır.

İlimizde sağlık alanında gerekli yatırım ve planlamalar devam etmekte olup, 600 yataklı hastanemizin proje aşaması tamamlanmış ve kısa süre içerisinde ihale sürecine geçilecektir.

Okullarımızda ise gerekli bakım, onarım ve tefrişat çalışmaları devam etmekle birlikte, yıl içerisinde ihtiyaç duyulan yeni eğitim tesislerine ilişkin planlamalar yapılmaktadır.

Yine spor altyapımıza ilişkin tesisleşme süreci de belirlenen takvim çerçevesinde sürmekte olup, önümüzdeki birkaç ay içerisinde sporcu kamp eğitim merkezimizin inşaatını bitirmiş olacağız.

2022 yılı Amasya tarımı bakımından oldukça verimli bir yıl olmuştur. Geçtiğimiz yıl çiftçilerimize sağladığımız tohum, fide, fidan, tarımsal ekipman ve hayvancılık sektörüne yönelik desteklemelerimiz ile birçok ürün bazında rekor seviyede rekolte miktarlarını yakalamış bulunuyoruz. 2023 yılında da gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız, gerek İl Özel İdaremiz, gerekse DOKAP tarafından desteklenecek projelerle üreticilerimize katkı sağlamaya, onları üretmeye teşvik etmeye devam edeceğiz.

Tüm bunları yaparken, toplumumuzun dezavantajlı kesimlerini de asla yalnız bırakmayacak, Devletimizin imkânlarını öksüz ve yetimlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz, ihtiyaç sahiplerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Vefa Projesiyle ilimiz genelinde 624 hanede yaşayan yaşlı ve engellilerimize kişisel bakım, sıcak yemek ve ev içi ihtiyaçlarına yönelik yerinde destek verilmiştir. Bir kez daha 2023 yılının Amasyalı hemşerilerime ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum’dedi.

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, İlimizin sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version