İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılacak olan Aktif Yaşam Merkezi pandemi sonrası “Yaşlılara” hizmet vermeye başlayacak - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:48

İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılacak olan Aktif Yaşam Merkezi pandemi sonrası “Yaşlılara” hizmet vermeye başlayacak

İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılacak olan Aktif Yaşam Merkezi pandemi sonrası “Yaşlılara” hizmet vermeye başlayacak
Son Güncelleme :

25 Ocak 2021 - 11:27

169 views

İl Müdürlüğümüz tarafından yaşlı bireylere yönelik kurulan aktif yaşam merkezi, yaşlılara günlük yaşam faaliyetlerinde yardımcı olmak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmeti sunmak için hayata geçiriliyor. Merkezlerde, teknoloji kullanımından spor, okuma gibi aktivitelere, yalnızlıkla baş etme yollarından, hastalıklardan korunma, beslenme ve ilaç kullanımına kadar çeşitli alanlarda hizmet verilecek.

İl Müdürlüğümüz tarafından hizmete açılacak aktif yaşam merkezlerinde yaşlı bireylere   psikolojik destek hizmetleri de sunulacak.

“Aktif yaşam merkezlerinde, tek başına veya komşu akraba gibi diğer destek unsurlarına rağmen evde yaşamını devam ettiremeyecek durumda olan yaşlılar ve aileleri için yaşam ortamları oluşturduk. Yaşlıların günlük yaşam faaliyetlerine yardımcı olunacak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmetleri sunulacak.

Yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlıların ise boş zamanlarını bu merkezlerde değerlendirmelerine imkan tanınacak. Yaşlı bireylerin sağlık ihtiyaçlarının da karşılanacağı bu merkezlerde, rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmeti de verilecek.

Aktif yaşam merkezlerinde yaşlıların kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konulara ve günlük yaşam faaliyetlerine destek olunacak, sosyal ilişkileri zenginleştirmek ve yaşam kalitesinin artırılması için dayanışma hizmetleri sunulacak.

Sosyal destek hizmetleriyle yaşlılar, teknolojiyi kullanmayı öğrenecek, ilgi alanlarına yönelik üretim yapabilecek, spor, okuma, alışveriş gibi aktivitelerle sosyal hayata katılabilecek.

Merkezde verilecek psikolojik desteklerle yaşlıların yalnızlıkla baş etmesi, yeti yitimini ve yaşlılığını kabullenmesi, hayata bağlılığını artırması hedeflenecek.

Çevresi ve yakınları ile güven duygusu oluşturması, sağlığını koruması, uykusuzlukla baş etmesi için yaşlılara yönelik yönlendirme ve danışmanlık da yapılacak.

Aktif yaşam merkezinde yaşlılar, hastalıklardan korunma, beslenme ve ilaç kullanımı konusunda uzmanlarca bilgilendirilecek.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version