İÇERİŞEHİR’İN SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 11:26

İÇERİŞEHİR’İN SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

İÇERİŞEHİR’İN SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU
Son Güncelleme :

30 Kasım 2022 - 16:08

249 views
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın söz verdiği projeler arasında yer alan İçeri şehrin Sokak Sağlıklaştırması için ilk kazma vuruldu.
Şehrin turizm noktasında dünyaya açılması için yoğun mesai harcayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Hilton Garden Inn Otel, Teleferik gibi önemli projeleri hayata geçirmesinin dışında Amasya’nın merkezinde bulunan ve yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Hatuniye mahallesi İçeri şehir bölgesinin sokak sağlıklaştırması için de düğmeye bastı. Projenin çalışmalarına start veren Belediye Başkanı Mehmet Sarı sokakta yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
‘ÖNÜMÜZDEKİ TURİZM SEZONUNA HAZIR OLACAK’
Amasya’nın uğrak noktalarından olan içeri şehir bölgesinin şehrin dokusuna uygun olarak düzenlenmesi için sokak sağlıklaştırması’na başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Senelerdir içeri şehrin düzenlenmesi lazım denilir. İçeri şehirde alt yapının hallolması lazım denilir. Bizde söz verdik yapıyoruz. Özellikle turizm alanında önemli olan bir bölgemizi yerli yabancı turistlerin geleceği yüz akı olan bir yerimizi yeniden onarılması, düzenlenmesi noktasında burada bulunuyoruz. Bu sokak sağlıklaştırma projemizi aşağı yukarı 6 ay gibi bir sürede bitirmeyi düşünüyoruz. Belki 6 ay turistlerimize sıkıntı verilecek diye düşünülebilir. Lakin Mayıs-Haziran ayında hiç kimseye sıkıntı vermeden burayı turizme hazır hale getireceğiz. Önce arka sokaklarımızdan başlıyoruz. Sonra sokak arası dediğimiz bu caddemizde taşları yeniden düzenliyoruz. Irmağa akan deşarj borularını kaldırarak ana artere bağlanıp oradan akışlarının sağlanması noktasında arkadaşlarımızın çalışması var. Yine şehrin içerisine bakan binalarımızın şekli olarak bir düzenlenmesi, göz kirliliğinden kurtarılması için onarım çalışmaları başladı. Yani baktığımız zaman özgün hali ile burayı görmüş olacaksınız. Yine kızlar sarayına çıkan merdivenlerimizin tadilatı da yapılacak. Eğer nasip olursa önümüzdeki süreçte biz tamamen burayı turizme açıp araç trafiğine kapatacağız. Mini araçlarımızla birlikte misafirlerimizi seyir seferi çıkaracağız. Bölgemize araç girişlerini belirlediğimiz saatler dışında müsaade edilmeyecek şekilde program yapacağız. Bu bölgemiz bir ticari merkez, tamamen turizme açılmış bir mahalle olacak. Amasyalı adına hem turistin gözünü doyuran hem de gezinti yapılarak tarihi doku ve sanat eserlerimizin sergilenmesi için uğrak yerlerden olacak” diye konuştu.
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından Hatuniye Mahallesi Muhtarı Dursun Güvercin çalışmalarından dolayı Başkan Sarı’ya, teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra edilen duanın ardından içerişehir’in sağlıklaştırıması için ilk kazma vurularak çalışmalara başlandı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version