HÜSEYİN HÜSAMEDDİN YASAR’ KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:05

HÜSEYİN HÜSAMEDDİN YASAR’ KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

HÜSEYİN HÜSAMEDDİN YASAR’ KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI
Son Güncelleme :

12 Kasım 2021 - 15:43

221 views

Amasya Üniversitesi tarafından hizmete açılan tam donanımlı kütüphane ile gençlerin ders çalışma ortamları genişledi.

Amasya Üniversitesi tarafından eğitim fakültesi içerisinde bulunan binaya Hüseyin Hüsameddin Yasar ismi ile tam donanımlı bir kütüphane kazandırıldı. Açılış törenine, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yunus Emre Zengin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Ayhan Aygün, Öğretim görevlileri ve basın mensupları katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından günün önemine binaen bir konuşma yapıldı.

‘GENÇLERİN DERS ÇALIŞMA ALANI ARTIRIYORUZ’
İkinci kütüphaneyi şehre kazandıran Amasya üniversitesinin gençlerin çalışma olanaklarının artmasına vesile olduğunu düşündüğünü söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Amasya’mızda bizlere en fazla talepte bulunan konu kütüphane açacak mısınız? Sorusu idi. Bu manada valiliğimizin ve üniversitemizin açtığı kütüphanelerde gençlerimizin problemini çözecektir diye düşünüyorum. Saraydüzü Kışla binasında oluşturulan kütüphanemizde gençlerin gündüzün yoğun ve gecenin geç saatlerine kadar sıra bulamadıklarına ve dışarı da oturduklarına şahit oluyoruz. Bu anlamda bu binamızın hizmete açılması ile birlikte de sorunun ortadan kalkacağından şüphemiz yok. Tabii ki işin ehli ile iş güzeldir. İşin ehli sadece kütüphaneyi açıp ta buyurun çocuklar siz burada ihtiyaçlarınızı görün diyorsa bunun bir anlam ve mana taşıdığını düşünmüyorum. Sn. Rektörümüz gibi yanlarına giderek merhaba gençlerimiz derse, gençlerimiz de o sıcaklık ve muhabbetle vatan, millet, din ve diyanet sevgisini beraber yaşamış olacaklardır. Önemli olan bu kütüphanede ihtiyaçlarını karşılayacak gençlerimizin milli müfredata, ceddinin ahlakına ve devlet büyüklerine saygılı uygun olarak yetişmeleridir. Biz belediye olarak valiliğimize, rektörlüğümüze ve bize ihtiyaç duyan insanlarımıza gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

‘SON YILLARDA EĞİTİM, KÜLTÜR ALANINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER YAŞADIK’
Daha sonra söz alan Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise, “Bugün ilimiz açısından önemli bir gün, yaklaşık 2-2,5 ay önce ilkini yaşamıştık. Bugünde kütüphane anlamında ikinci sevinci yaşıyoruz. 14 medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimiz kültürün, eğitimin hatta bir imparatorluğun en büyük padişahlarının eğitim aldığı bir coğrafyadır. Bununla birlikte, Strabonu, Sabuncuoğlu Şerafettin, Mihri Hatunu, Hattat Hamdullah’ı yetiştiren bir coğrafyadır. Özellikle son yıllarda eğitim ve kültür alanında önemli değişim ve dönüşümler yaşadık. Bunlardan bir tanesi üniversitemizin Amasya ilimize kurulması ve şuan itibariyle de öğrenci sayısıdır. Dolayısı ile yükseköğretimin yanında özellikle ortaöğretim ile beraber ilköğretim hatta okul öncesi eğitim-öğretime varana kadar ilimizde pek çok tesis, kurum ve yapı oluşturulmuştur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Hüseyin Hüsameddin Yasar kütüphanesinin açılış kurdelesi kesildi. Vali Masatlı, Başkan Sarı ile birlikte tam donanımlı olarak gençlerin hizmetine açılan kütüphanenin işleyişi hakkında Rektör Elmacı’dan bilgiler aldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.