herkese teşekkür ediyorum” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:30

herkese teşekkür ediyorum”

herkese teşekkür ediyorum”
Son Güncelleme :

04 Mart 2023 - 10:13

279 views
Amasya Şeker Fabrikası yönetimi Merzifon’da çiftçilerle bir araya gelerek 2023-2024 Pancar Üretim Yılı hakkında fikir alışverişi yaparak istişarelerde bulundular.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda Bölgede yürütülen çalışmaların yanı sıra pancar kampanyası döneminde uygulanacak teşvikler, prim ve avans ödemeleri, ilaçlama ve kullanılacak tohumlar hakkında katılan çiftçilere bilgiler verildi.
Amasya Şeker Fabrikası yönetimi “Katılımlarından dolayı Merzifon Belediye Başkanı Sayın Alp KARGI’ya, İlçe Siyasi Temsilcilerine, Muhtarlara, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına, Belediye Personeline, muhabbetle, içten ve samimi sohbetleriyle bizleri karşılayıp ağırlayan, destekleri ile bizleri mutlu eden çiftçilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.
Bilgilendirme toplantısı ile ilgili olarak Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da, “Şeker pancarının bölgemizde yetiştirilme sürecindeki gündeme gelen sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili yapılan toplantıya iştirak ederek besin zincirinin en stratejik ürünlerinden olan şeker pancarı üretimi yapan müstesna üreticilerimizle bir araya geldik.
Üreticilerimizin yereldeki sorunları ve çözüm önerileri konusunda sağlıklı diyaloglar gerçekleştirdik. Ayrıca küresel ısınmanın olumsuz etkilerini azaltacak olan belediyemizin şehrimizde gerçekleştirdiği Karbon Ayak İzi Ölçümü ile ilgili üreticilerimize bilgi verdik.
Bilinen bir gerçek var ki şeker pancarı üretimini desteklemek zorunluluğumuz var. Güncel ticari kaygıların bir kenara bırakılıp ayrıca bir doğa dostu olan şeker pancarı ekiminin mutlaka yaygınlaştırılması gerekiyor. Öyle ki 1 dekar şeker pancarı, 1 dekar ormanın ürettiği oksijenin 3 katını doğaya salıyor. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version