HER ŞEY DAHA İYİ EĞİTİM İÇİN - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:31

HER ŞEY DAHA İYİ EĞİTİM İÇİN

Son Güncelleme :

28 Eylül 2019 - 10:17

146 views

Amasya Üniversitesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim alabilmeleri için İl Sağlık Müdürlüğünden tam donanımlı ambulans tahsis edildi.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 45.’nci maddesi ile Muhasebat Genel Tebliği (Sıra No 27) İhtiyaç fazla taşınırın Devri hükümleri uyarınca; İl Sağlık Müdürlüğünde kullanılmakta olan tam donanımlı ambulans imzalanan protokolle Amasya Üniversitesine tahsis edildi. İmza törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Öner NERGİZ, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ELMACI, Sağlık Yöneticileri, Akademik personel ve öğrenciler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öner NERGİZ, “Öğrencilerimize sağlık sektörüne girdiklerinde kendilerini pratikte nelerin beklediğini görecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tam donanımlı ambulans tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerin pratik uygulamalarında kendilerine çok faydalı olacağını düşündüğümüz ambulansla üniversitede uygulamalı eğitimler yapabileceklerine inanıyorum” dedi. Tüm öğrencilerin uygulamalı eğitimlerine önem verdiklerine değinen Rektör Prof. Dr. Süleyman ELMACI’da, “İl Sağlık Müdürlüğümüz bizlere bir ambulans tahsis etti. Tam donanımlı bu ambulansı öğrencilerimiz eğitim laboratuvarı olarak kullanacaklar. Ambulansın üniversitemize tahsisi noktasında İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program kapsamında Amasya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, İl Sağlık Müdürü adına bir fidan da toprakla buluşturuldu. Öğrenciler yeni ambulansla bahçede tatbikat yaparak pratik yapacak olmanın mutluluğunu yaşadılar.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version