HAYVANLAR CENABI HAKK’IN BİZE EMANETİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 03:08

HAYVANLAR CENABI HAKK’IN BİZE EMANETİ

HAYVANLAR CENABI HAKK’IN BİZE EMANETİ
Son Güncelleme :

28 Kasım 2022 - 13:08

257 views

DOKUNULMAZLIK HAYVANLARA DA VERİLMELİ
Konya’da yaşanan köpek katliamı sonrasında Amasya’ya kazandırdığı ve bölgenin tek alttan ısıtmalı hayvan hastanesi ve barınağını ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Dokunulmazlığın milletvekillerinin dışında kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da verilmesi gerektiğini söyledi.

Konya Büyük Şehir Belediyesi’ne bağlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeğin kafasına kürek vurularak öldürülmesinin ardından Amasya’ya kazandırdığı ve bölgenin tek alttan ısıtmalı hayvan hastanesi ve barınağını ziyaret eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, görevlilerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HAYVANLAR CENABI HAKK’IN BİZE EMANETİ
Yaşanan şiddetin son bulması için dokunulmazlığın milletvekillerinin dışında kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da verilmesi gerektiğinin altını çizen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Türkiye’de eşi, benzerine rastlanmayan bir tesis. Bu tesisimiz alttan ısıtmalı. Köpeklerin ve kedilerin bölümleri ayrı. Ben Türkiye’de böyle bir tesisin eşinin benzerinin olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’nin gündeminde ki bir konu bana göre tam bir vahşet. Yani bunun cevabı nasıl verilir, ne verilir, hukuk ne der onu bilmiyorum. Bizde böyle bir şeyin mümkün olacağını zannetmiyorum. Bırakın böyle bir olayın gelişmesini, bir personelin bunu aklından geçirmesi bile kabul edilemez. Değil böyle bir muamele yapanı, bu dilsiz gariplerin yaşam alanının pis, bakımsız bırakıldığını görsem, hani hayvanca muamele diyorlar ya, işte o muamele nasıl bir şey muhataplarına öğretirim. Bunlarda Cenabı Hakk’ın yaratılmışı bunlarda bize emanet. Ben her konuşmamda ifade ediyorum. Dokunulmazlık milletvekillerinin dışında kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da verilmelidir diye düşünüyorum” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version