HAYVAN BARINAĞININ FİNANSMANI İÇİN EK PROTOKOL İMZALANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:17

HAYVAN BARINAĞININ FİNANSMANI İÇİN EK PROTOKOL İMZALANDI

Son Güncelleme :

07 Ekim 2021 - 17:34

143 views

Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın önderliğinde yapımına devam edilen ‘Modern Sokak Hayvanları Barınağı’ için kullanılacak olan finansmanın ek protokolü ‘ Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalandı.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın önemli projeleri arasında yer alan, yapımına başlanılan ve bölgenin örnek göstereceği ‘Modern Sokak Hayvanları Barınağı’nın finansmanı için kullanılacak olan miktarın ek protokolü Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile imzalandı. İmza töreninde Genel Müdürlük adına İl Şube Müdürü Habibe Yolcu yer aldı.

‘MODERN HAYVAN BARINAĞIMIZIN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’
Bölgenin ve şehrin örnek gösterilecek olan ‘Modern Sokak Hayvanları Barınağı’nın finansmanı için ek protokol imzaladıklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Orman Bölge Müdürlüğünden Göllü Bağları Mahallesi mevkiinde yaklaşık 12 bin metre karelik alan üzerine kuracağımız ve 49 yıllığına tahsisi yapılan bölgemizin çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 500 bin lirayı bulacak olan 300 kapalı, 200 ormanlık alan olmak üzere toplam 500 sokak hayvanının barındırılacağı alanın finansmanı için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden gönderilen ek protokolü imzaladık. Kurulacak olan tesisimizde röntgen cihazı, ameliyathane olacak. Bölgemizde ayrıca, her biri 20 bölüm olmak üzere yazlık ve kışlık 40 bölümden oluşmaktadır. Her bölümü 290 cm ve 210 cm ebatlarında olmak üzere yaklaşık 500 sokak hayvanını barındıracak kapasite mevcut olacak. Ayrıca içerisinde kedi evleri, yabani hayvan ve evcil hayvan bölümü doğal yaşam alanı olmak üzere çok amaçlı modern bir barınak haline gelecek” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version