HASBAHÇE'YE 'MAVİ BAYRAK' VERİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 10:16

HASBAHÇE’YE ‘MAVİ BAYRAK’ VERİLDİ

Son Güncelleme :

05 Şubat 2020 - 10:02

279 views

Amasya’da güvenilir-/kaliteli gıda üretim ve toplu tüketim yerle-rinin taltif ve teşvik edilme-sine yönelik Mavi Bayrak ödülü uygulaması başlatıldı. Bahçeleriçi mevkiinde hizmet veren Hasbahçe Cafe Mavi bayrak ödülü almaya hak kazanan işletmelerden biri oldu. Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Mavi Bayrak ödülü takdim edilen Hasbahçe Cafe İşletme Sahibi Mücahit Karabıyık basın mensupları ile kah-valtıda bir araya geldi.
Kahvaltıda Karabıyık işletmesine verilen ödül ile ilgili olarak: “Zaman zaman Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işletmelere denetlemeler yapıyorlar. Kılık kıyafet, temizlik gibi işletmelerin durumlarını denetliyorlar. Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden arayıp, işletmemize mavi bayrak verildiğini ifade ettiler. Mavi Bayrak uygulamasından haberim yoktu. Mavi bayrak uygulamasının ne olduğunu okuyunca güzel bir şey yaptığımı anladım. İşletmemiz memleketimizde 10 yıldır hizmet veren bir yer. İşletmemizi daha iyi memleketimize tanıtalım, anlatalım dedik. Son zamanlara tek tırnaklı yok kanatlı hikâyesi Amasya’da da bildiğim kadarıyla 4 tane işletmede böyle bir hadise oldu.
Yani kendimizi anlatabilmek açışından siz
basın mensupları ile bir araya geldik. Gıyabımızda yapılan denetlemeler ve tutanakların sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığı böyle bir uygulama yapıyormuş ve Amasya’da 6 tane işletmeye Mavi bayrak uygun görmüşler. Hasbahçe olarak, Onlardan biri olduğumuz için çok mutlu olduk” dedi.
Mavi Bayrak Uygulaması Nedir?
Gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını korumak üzere gıda üretim ve satış yerlerinin taltif ve teşvik edilmesi ve tüm gıda üretim ve satış yerlerinin güvenilir/kaliteli gıda maddesi üretim ve satışını teşvik etmek için mavi bayrak uygulaması başlamıştır dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version