GÜNEŞ PANELLERİ SAYESİNDE SUYA KAVUŞTULARAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:50

GÜNEŞ PANELLERİ SAYESİNDE SUYA KAVUŞTULAR

GÜNEŞ PANELLERİ SAYESİNDE SUYA KAVUŞTULAR
Son Güncelleme :

01 Kasım 2019 - 10:11

240 views

Valiliğimiz İl Özel İdaresi’nin inşa ettirdiği içmesuyu terfi binası ve güneş panellerinin hizmete girmesiyle Abacı köyüne bağlı Balama Mahallesi içmesuyuna kavuştu.
Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkez ilçe Abacı köyüne bağlı Balama Mahallesinde 2019 KÖYDES Programı kapsamında içmesuyu terfi binası ve güneş panelleri yapım işi bitirilerek hizmete açıldı. Oluşturulan tesis ile içmesuyu olmayan mahallede güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretip içmesuyu şebeke hattına su akışı sağlandı. Bu sayede kendi kendine yetebilen ekolojik su sistemi köy halkının hizmetine sunuldu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, “Köylerimizde içmesuyu sorunu yaşanmaması adına ekiplerimizin sahada fizibilite çalışmalarını tamamlayarak yatırım programlarımız çerçevesinde projelerimizi bir bir hayata geçirmekteyiz. Susuz köyümüzün kalmaması ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik içmesuyuna kavuşması için hizmetlerimizi tüm hızıyla sürdürmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version