Gümüşhacıköy Kütüphaneler Haftası mesajıAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:09

Gümüşhacıköy Kütüphaneler Haftası mesajı

Gümüşhacıköy Kütüphaneler Haftası mesajı
Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 9:34

493 views

Gümüşhacıköy Kütüphaneler Haftası mesajı

 

Amasya’ nın Gümüşhacıköy ilçesinde 58. Kütüphaneler Haftası nedeni ile kutlama mesajı yayımlandı. 28 Mart – 03 Nisan olarak belirlenen Kütüphaneler Haftası ‘na Gümüşhacıköy Kaymakam’ı  Ali Cemal Altınöz’ ün mesajı; Kütüphaneler, bilgi için bir geçiş kapısı ve eğitim için yaşayan bir güçtür. Yaşam boyu öğrenme, bağımsız karar verebilme ve kültürel gelişimin gerçekleşmesinde bireyler ve toplum için kütüphaneler en önemli kuruluşlardandır.

En iyi ekonomik yatırımın eğitim olduğu aşikardır. Eğitim kurumlarının nitelikli insan gücü yetiştirme görevinin yanı sıra, toplumun kültürünü aktarma, tanıtma, yayma ve araştırma yoluyla geliştirme gibi bir rolü de vardır. Kütüphanelerde eğitim kurumları içerisinde bu anlamda önemli bir yer tutmaktadır.

Kütüphane Haftasında yapılacak faaliyetlerin temel amacı; verdiği hizmetleriyle yaygın eğitim kuruluşları arasında önemli bir yeri olan kütüphanelerimizi ve kaynaklarını halka en iyi şekilde tanıtmaktır. İnsanlığın, özellikle de ülkemizin kültür mirasından ve çağımızın fikir ürünlerinden daha çok vatandaşımızın yararlanmasını sağlamak, kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek, dolayısıyla kütüphanelerle toplumumuz arasındaki olumlu ilişkileri güçlendirmeyi temin etmektir.

58’inci Kütüphane haftası vesilesi ile tüm halkımızın kütüphane haftasını yürekten kutluyor, kütüphane hizmetlerini yakından tanımak üzere ilçe halk kütüphanemize davet ediyorum.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version