GÜMÜŞHACIKÖY DUMANLI KÖYÜ MEVKİİNDE YAPIMINDA SONA GELİNEN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:33

GÜMÜŞHACIKÖY DUMANLI KÖYÜ MEVKİİNDE YAPIMINDA SONA GELİNEN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

GÜMÜŞHACIKÖY DUMANLI KÖYÜ MEVKİİNDE YAPIMINDA SONA GELİNEN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU
Son Güncelleme :

29 Haziran 2018 - 8:49

323 views
Valimiz Dr. Osman VAROL Gümüşhacıköy İlçesine bağlı Dumanlı Köyü mevkiinde İl Özel İdaremiz tarafından yapımında sona yaklaşılan rüzgar enerjisi santralinde gezi ve incelemelerde bulundu.
Valimiz’e Gümüşhacıköy Kaymakam Vekili Mehmet Çağatay ÇAKAL, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa ÇİTTIR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Faruk AYKUTLU, il genel meclisi üyeleri ve il özel idareden ilgili birim müdürleri eşlik ettiler.
İl Özel İdaremiz hem çevreye ve doğaya duyarlı hem de sürekli artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla enerji alanında büyük bir yatırıma imza atarak; Amasya Gümüşhacıköy İlçesine bağlı Dumanlı Köyünde yapımı devam eden Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Projesini hayata geçiriyor.  EWT marka DW54 model türbinin kule yüksekliği 75 metre, kanat çapı ise 54 metre olan dev proje ile 900 kw’lık enerji temin etmesi beklenmekte olup, Amasya İl Özel İdaresi ve iştiraklerinin enerji ihtiyacını karşılaması düşünülmektedir.
Firma yetkililerinden bilgi alan Valimiz, “Yapımında son aşamaya gelinen rüzgâr tribününden elde edilecek elektrik enerjisi ile İl Özel İdaremizin il genelinde kullandığı enerjinin karşılanması planlanmaktadır. Kendi üreteceği enerjiyle daha ucuza mâl edilerek tasarrufa gidilmesi hedeflenen bu tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version