Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi'nde beklenmedik tatbikat - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:32

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde beklenmedik tatbikat

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde beklenmedik tatbikat
Son Güncelleme :

16 Mart 2022 - 11:04

337 views

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi koordinasyonunda, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mümin Sarıkulak tarafından kurulan sosyal medya paylaşım uygulaması whatsaap grubuna (hastane acil durum grubu) gönderdiği acil durum toplantı mesajı ile 3 dakikada tüm ekipler toplandı.

İlçemiz Devlet Hastanesinde yapılan tatbikatta senaryo gereği;

geçen hafta perşembe günü saat 11:00′ de devam eden Rusya Ukrayna savaşı sırasında Rusya ya ait oludu öğrenilen savaş gemisinden yanlışlıkla atılan kimyasal başlıklı füze İlçemiz İnegöl dağı yakınlarına düşmüştür. Hastane Başhekimi Uzman Dr. Mümin Sarıkulak

acil durum toplantı odasında gelerek afet ve acil durum yönetim Ekibi Uzm. Dr Mümin Sarıkulak, Doğan Baysal, Melek Ablakoğlu, Murat Taşdemir ile kriz masasını oluşturdu ve tüm ekiplere toplanma talimatını whatsaap üzerinden gönderdi.

Mesajı alan ekipler 3 dakikada toplantı odasında hazır bulundu.

afet koordinasyon kurulu -operasyon şefi Opr. Dr. Eyüp Mehmet Pircanoğlu – planlama şefi Uzm.Dr. Muhammet Gazi -finans şefi hasan Altundağ -lojistik şefi Mustafa Sirkeci – hastanemiz kurtarma-itfaiye-ilkyardım-koruma ve güvenlik ekip amirleri ve birim sorumluları ile durum değerlendirmesi yapmaya başlandı ; ilk belirlemelere göre bölgede hayvancılık yapan iki aile olduğu haberi üzerine il ambülans başhekimliğine bağlı K.B.R.N. müdahale timi ve 5.Ana Jet Üs Komutanlığı K.B.R.N. timleri olay bölgesine sevk edilmiştir.Olay yerinde sıcak alan ,ılık alan ve soğuk alan tesbiti yapıldıktan sonra ,soğuk alanda il ambulans başhekimliği K.B.R.N. timi tarafından dekontaminasyonu yapılan hastaları Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Mobil K.B.R.N. ünitesine sevk etmişlerdir. Hastanemiz acil servisi yanı mobil K.B.R.N. ünitesi kuruldu personeller koruyucu kıyafet ve ekipmanlarını hazırlayarak hastaları karşıladı.gelen hastaların mobil K.B.R.N. ünitesinde tekrar dekontaminasyonu yapıldı ve acil servise alınıp tedavileri yapıldı. Daha sonra yaralıları getiren ambulans ekibi ve aracıda dekontamine edildi. Durumu kritik olan hastalar Merzifon ve Amasya hastanelerine sevk edildi. Ttatbikat bitiş anonsu verilmesiyle sona erdi.

Afet ve acil durum yönetim ekibi ve afet koordinasyon kurulu yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda kriz masası Başkanı Uzm. Dr. Mümin Sarıkulak”hastanemiz rutin sağlık hizmetlerine devam etmektedir. Tüm ekiplerimize ve paydaş kurumlarımıza tatbikatı hazırlayan Devlet Hastanesi Sivil Savunma.Sorumlusu Murat Taşdemir, İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Erkan Öksüz, Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Murat Çoban, Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Sivil Savunma Amiri

Ali Uysal’a, İl Ambulans Başhekimliği K.B.R.N. Personeli Derviş Mutlu Öksüz’e teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version