GÖRMEDEN GÖREN GÖZLERİ GÖRMEK LAZIM - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:12

GÖRMEDEN GÖREN GÖZLERİ GÖRMEK LAZIM

Son Güncelleme :

05 Eylül 2019 - 10:58

488 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Engelsiz Yaşam Parkı’nda faaliyet gösteren dernekleri ziyaret ederek, kendileriyle sohbet etti.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Zabıta Haftası nedeniyle bir araya geldiği personeli ile Sabah kahvaltısı programı sonrası Bahçeleriçi mahallesinde bulunan Engelsiz Yaşam Parkını ziyaret ederek, burada faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi, Altın nokta körler Derneği, Amasya Görme engelliler spor kulübü, Türkiye Beyazay Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Sevgican Anadolu Özürlüler Derneği, Yeşilırmak engelliler gençlik ve spor kulübünü ziyaret ederek, dernek Başkanları ve üyeleri ile halleşip, dertleşerek sohbet etti. Başkan Sarı’ya gerçekleştirdiği ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban ve Sosyal İşler Müdürü Berati Kaynar eşlik etti. Burada dernekleri tek tek gezerek, faaliyetler hakkında dernek başkanlarından bilgiler alan ve akabinde kafeterya bölümüne geçen Sarı, burada karşılıklı hoş bir sohbet gerçekleştirdi.
Ziyarette düşüncelerini aktaran Dernek Başkanları Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya kendilerine gerçekleştirdiği nazik ziyaret ve hoş sohbetten dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca her daim yanlarında olduğu ve her türlü desteği sağladığı için de Başkan Sarı’ya müteşekkir olduklarını belirtiler.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Konuşmasında şunları kaydetti; “Adına Engelsiz Yaşam Parkı dediğimiz, içerisinde 7 tane sivil toplum örgütünün faaliyet gösterdiği binamızı herkes ziyaret etmelidir. Burada, görmeden gören gözleri görmek lazım. Görmeden Çalışan elleri görmek lazım. Yaptıkları hediyelik eşyalar, örgüler, nakışlar anlatılacak gibi değil, herkesin görmesi lazım. Burada sportif ve sosyal faaliyet gösteren derneklerimiz de var. Biz buraya gelip arkadaşlarımızla halleşmekten gayet mutlu olduk. Amasyalıların, imkanı olanların, yolu buradan geçenlerin, zaman zaman buraya uğramasını arzu ediyoruz. Günlük hayatımızda engelli kardeşlerimize saygıyı ve sevgiyi gönülden göstermemiz lazım. Onlar engellenmişler, kurtulmuşlar ama engelsizim diyen her birey engelli olmaya birer adaydır. Engel beyinlerde ise problem vardır” dedi.
Konuşmasının ardından engelli vatandaşlara Amasya Belediyespor forması hediye eden ve kendileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Sarı, Daha sonra buradan ayrıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version