Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yılın ilk buğday hasadı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:18

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yılın ilk buğday hasadı

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yılın ilk buğday hasadı
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2021 - 14:24

148 views
Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yılın ilk buğday hasadını yapan Amasya Vali Mustafa Masatlı, modern tarım ve sulama yöntemlerinin uygulandığı işletmede, dekara ortalama 600 kg tohumluk buğday rekoltesi beklendiğini ifade etti. Gazetecilere açıklamada bulunan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Gökhöyük Tarım İşletmesinde yaklaşık 25 bin dekarlık alanda Ülkemizin ihtiyacı olan sertifikalı tohumluk üretimi yapılmakta, aynı zamanda Bafra ırkı damızlık koyun ve Jersey ırkı damızlık sığır yetiştirilmektedir.
Üretilen sertifikalı tohumluklar ve damızlık hayvanlar bölgemizin ve Ülkemizin çeşitli bölgelerinde üreticilerimizin hizmetine sunulmaktadır.
İşletme arazilerinin yaklaşık 18 bin dekarı modern basınçlı sulama sistemleriyle sulanmaktadır. Her türlü modern tarım yönetiminin uygulandığı işletmemizde sulama suyu tasarrufuna da azami ölçüde özen gösterilmektedir.
Burada 2021 yılında6289 dekar buğday, 2033 dekar Macar fiği, 865 dekar Nohut, 1596 dekar Yonca, 34 dekar Kenevir ve 950 dekar Ayçiçeği hasadı gerçekleştirilecektir.
Bu yıl buğday hasadından dekara ortalama 600 kg olmak üzere, toplamda 3.773 ton ürün alınması ve selektörleme işlemi sonrası 3200 ton sertifikalı buğday tohumu elde edilmesi hedeflenmektedir.
Uygulanan modern sulama ve tarımsal yöntemler neticesinde diğer ürünlerden de yüksek verimler elde edilmesi beklenmektedir. 2021 yılı hasat sezonunun üreticilerimize ve çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version