"Gazze'deki Vahşet Durdurulmalıdır" - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 22:21

“Gazze’deki Vahşet Durdurulmalıdır”

“Gazze’deki Vahşet Durdurulmalıdır”
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 14:35

78 views

Türkiye Kamu-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek, “Yaşanan vahşet derhal sonlandırılmalıdır” çağrısında bulundu. Başkan Dümen, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların üzerinden yaklaşık 5 ay geçtiğini belirterek, bu süre zarfında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 29 bin 782 kişinin hayatını kaybettiğini ve 70 bini aşkın kişinin yaralandığını ifade etti. Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinlinin güvenli olarak belirtilen bölgelere göç etmeye zorlandığını dile getiren Dümen, İsrail’in katliamlarının vahşet ve soykırımda sınır tanımadığını vurguladı. Sivil yerleşim bölgelerinin bombalandığı, hastanelerin yerle bir edildiği Gazze’de yardımların engellenmesi nedeniyle açlık sorununun baş gösterdiğini aktardı.

Dümen, uluslararası camianın İsrail’i kınamaktan öteye geçemediğini ve binlerce sivilin acımasızca katledilirken dünyanın sadece seyrettiğini belirtti. Bölgede salgın hastalık riskinin artmasıyla birlikte Gazze için acil önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti. Dümen, Birleşmiş Milletler ve İslam İş birliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların İsrail’e karşı etkili bir yaptırım politikası uygulaması gerektiğini vurguladı. İsrail’in insan haklarını ihlal etmesinin yanına bırakılmaması gerektiğini belirten Dümen, İsrail’e ekonomik, askeri ve siyasi bedel ödenmemesi halinde dünyadaki bütün milletlerin bu insanlık suçuna ortak olacağını ifade etti.

Son olarak, Dümen, Gazze’nin insanlığın turnusolü haline geldiğini ve dünyanın bu sınavdan başarıyla geçmesi gerektiğini vurguladı. İnsani değerlerin yüceltilmesinin Gazze’deki vahşetin önlenmesiyle başlayacağını ve dünyadaki mazlumların kurtuluşuyla son bulacağını belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.