FIRTINADAN HASTANE DE NASİBİNİ ALDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:41

FIRTINADAN HASTANE DE NASİBİNİ ALDI

Son Güncelleme :

12 Temmuz 2019 - 10:28

500 views

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi üzerinde şiddetlenen fırtına neticesinde Hastane yetkililerinin yaptığı açıklamada; “Elektriklerimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmadan güç kaynaklarımız ve jeneratörlerimiz ile hizmet aksamadan devam etmiştir. Ana bina ve ek binamız çatılarında yer yer hasarlar meydana gelmiştir. Vatandaşlarımız ve hastalarımız herhangi bir zarar görmemiş olup tamamen maddi hasarlı olarak durum atlatılmıştır.
Olayın gerçekleşmesine müteakip hemen İl Sağlık Müdürümüz Başkanlığında, Kamu Hastaneleri Başkanlığı ve tüm Hastane idaremiz ile birlikte Hastanemizde Kriz Merkezi oluşturularak Hastane Afet Planı (HAP) uygulamaya konulmuştur.
Hastanemize tüm teknik, güvenlik ve temizlik personelimiz göreve davet edilmiş olup ivedi biçimde hizmetin aksamadan devam edebilmesi sağlanmıştır. Hastanemiz genelinde başta Acil servis hizmetlerimiz olmak üzere tüm sağlık hizmetlerimiz hiçbir kesintiye uğramadan devam etmektedir.
Aynı anda başta Emniyet kuvvetleri, İtfaiye, AFAD ve diğer tüm yardımcı kurumlara durumla ilgili bilgi verilmiştir. İlgili kurumlardan yetkililer ve ekipler Hastanemize gelerek hasar tespit ve düzenleme çalışmalarına destek olmuşlardır.
Olayla ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü yetkililerimiz sürekli olarak tarafımızdan bilgi alıp destek olarak süratle tamirat ve yenileme yapılabilmesi için tüm desteklerini bildirmişlerdir.” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version