Ferhat ve Şirin öykü yarışması sahiplerini bekliyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:17

Ferhat ve Şirin öykü yarışması sahiplerini bekliyor

Ferhat ve Şirin öykü yarışması sahiplerini bekliyor
Son Güncelleme :

07 Mart 2022 - 17:06

269 views

Amasya Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması ödülü sahiplerini bekliyor. Jüri koltuğunda birbirinden farklı yazarlar bulunurken seçici jüri sadece rumuzlu öyküleri okuyacak olup başvurucuların özgeçmiş ve kişisel bilgilerini içermemesi gerekmektedir. 1. kişiye ödüle 3000 TL +Plaket. 2. kişiye 2000 TL +Plaket, 3. Kisive 1000 TL+ Plaket ödülü verilirken 4. Juri Özel ve 5 -10. Mansiyon odalı plaket olarak dağıtılacaktır. 11-20. Yayı ödülü Yayınlanma sertifikasıdır(Kitap Basımi Olması Durumunda). Yarışmaya katılan her öykü sahibinin mail adresine dijital katılım sertifikası gönderilecektir. Yarışma 5 mart saat 00:01 saatinde başlayıp 1 mayıs saat 23:59 da son bulacaktır.5 mayıs saat 5 Mayıs saat 23:59’a kadar başvuru dosyalarının mail yolu ile teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 5 Haziran saat 17:00 ‘de sonuçlar açıklanacak olup: Haziran 2022 ayı içerisinde ödüller sahibine verilecektir. Yarışmaya katılım için gerekli şartlar şu şekildedir:

● 18 yaşını doldurmuş bütün yetişkinler yarışmaya katılabilir.

● Katılım bir öykü ile olacaktır. Bir kişi, birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.

● Yarışmanın konusu serbesttir.

● Posta, kargo ve elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

● Öykü; sayfanın sağ üst köşesinde bir rumuz eklenerek gönderilecektir.

● Başvuru dosyasında yer alacak kısa özgeçmişte kişilerin; gerçek isimleri, adres, mail, telefon, iletişim bilgileri, öykü isimlerinin ve rumuzlarının yer aldığı bir PDF eklenecektir. Öykü ve özgeçmiş ayrı iki dosya halinde aynı mail ile PDF olarak iletilecektir. Aynı mailde başvuru dekontu da eklenecektir.

● Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet, sosyal medya vb. Basılı ya da dijital platformda) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.

● Yarışmanın dili Türkçedir.

● Seçici Kurul uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.

● Öykülerin tamamı ya da bir bölümü intihale girmemeli. İntihal ve telif ihlali durumunda başvuru sahibi doğacak hukuki sorumluğu kabul eder.

● Öyküler, A4 kâğıt boyutunda, 12 punto, kenar boşlukları 2,5 cm, Time New Roman karakterinde, iki tarafa yana yaslanmış, 1,15 satır aralığında, 4 sayfayı (2000 kelime) geçmeyecek uzunlukta olmalıdır.

● Seçici Kurul üyelerinin 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

● Ortaklaşa yazılan veya son teslim tarihinden sonra gönderilen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

● Öyküler online ortamda infoesanmel@gmail.com e-posta adresine şartnamedeki tarih ve saat aralığında gönderilecektir.

● Yarışmaya katılım ücreti Amasya Dernekler Federasyon banka hesabına 100 TL ile başvuru yapılacaktır. (Ücretin Yatırılacağı Hesap: Amasya Dernekler Federasyonu IBAN: TR75 0004 6001 6588 8000 0756 09 olacaktır. Açıklama kısmına “Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması” yazılacak.)

● Dereceye giren ve yayınlanmaya değer görülen ilk 20 öykünün basım hakkını Amasya Dernekler Federasyonu saklı tutarak; Göl Kitap Yayıncılık tarafından ortak kitap getirilip yayınlanabilir. Yarışmanın sonucu ve Amasya Dernekler Federasyonu yarışmaya katılımlara bağlı olarak; yarışma ödülleri açıklanırken kitap haline getirip getirilmeyeceği açıklayacaktır. Ödül kitabı yayınlanınca eser sahipleri hiçbir telif hakkı talep etmeyeceklerini yarışmaya katılarak kabul etmiş sayılır.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.