FEDAKÂR GAZİLERİMİZE MADALYA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:28

FEDAKÂR GAZİLERİMİZE MADALYA

Son Güncelleme :

13 Haziran 2019 - 11:56

366 views

İlimizdeki Kıbrıs gazilerimiz için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı törenle tevcih edildi.

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtına ilimizden katılan 114 gazimiz için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmasının 100. yıldönümü olan 12 Haziran 2019 tarihinde, Vali Dr. Osman Varol’un katılımıyla düzenlenen törende tevcih edildi.

Büyük Amasya Otelindeki törene Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, ilçe kaymakamlarımız, il protokolü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan ve gazilerimiz ile aileleri katıldı.

Vali Varol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yakmak için 100 yıl önce geldiği Amasya’da halkımızın tarafından ‘Bütün Amasya Emrinizdedir’ sözüyle karşılandığı günün yıldönümünde vatan için yapılabilecek fedakârlıkların en büyüğünü ortaya koyup gazilik unvanı alan gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalya ve beratlarını vermenin gururunu yaşandığını söyledi.

100 yıl önce küllerinden yeniden doğan Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tekrar ayağa kalkarak yedi düvele meydan okuduğunu vurgulayan Vali Varol, “Birlik ve beraberliğimizi yitirmediğimiz sürece o milli ruhu kaybetmediğimiz sürece karşımıza çıkan tüm zorlukları rahatlıkla aşabileceğimize inanıyorum. Bunu sağlayabilmek için de bizler için çok önemli olan bazı değerleri, şehitlik kavramını, gazilik kavramını, gazilerimizin kendilerini ve ailelerini her zaman el üstünde tutmamız gerektiğini, bu değerleri kendimiz çok iyi bir şekilde bilirken aynı zamanda gelecek kuşaklara da aynı önemle anlatmamız, aktarmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Madalyası gönderilen ancak rahatsızlığı nedeni ile törene katılamayan gazilerimizin Milli Mücadele Madalyası ve Beratı ise evlerinde yapılacak ziyaret ile kendilerine, vefat eden gazilerimiz için ise madalyaları ve beratlarının ise yakınlarına tevcih edilecek.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version