ESNAFLARIN YÜZÜ GÜLDÜ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:43

ESNAFLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Son Güncelleme :

25 Haziran 2019 - 16:07

406 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Belediyemizden 500 bin lira ile 5 Milyon lira arasında alacağı bulunan esnaflarımız ile karşılıklı olarak anlaşarak toplantıdan mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağladık” dedi.
Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Amasya Belediye Başkanı Sarı, konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün burada şehrimizin ileri gelen esnafları ve halen belediyemize iş yapan ve alacağı bulunan arkadaşlarımız var. Ve bunlar gibi başka alacağı olan arkadaşlarımızla da ileri ki dönemlerde zaman zaman toplanarak bir araya geleceğiz. Buradaki amaç; dışarıda bazı kişiler tarafından yayılan kirli bilgileri önlemek ve bu anlamda kirli bilgilerin insanlardan arındırılmasını sağlamaktır. Bu anlamda hem birbirimizi tanıyalım, hem de durumumuzu net bir şekilde masaya yatıralım istedim. İşin bir özetini yapacak olursak, burada bulunan arkadaşlarımızın 500 bin lira ile 5 Milyon lira arasında alacağı bulunuyor. Yaptığımız hesaplar neticesinde alacağı olan arkadaşlarımıza imkânlarımız doğrultusunda ödeme yapacağımızı taahhüt ettik. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde borçlarımızı zamana yayarak ödeyeceğiz. Bizim amacımız işlerini toparlamaya çalışan esnaflarımızın önünü açmak, şehrimizde mutlu insan yüzünün sayısını artırmak, mutsuz insan tipinden arındırmak. Uzun zamandır arkadaşlar benden toplantı talebinde bulunuyordu. Ben bugüne kadar özellikle bekledim. Herkes bildiğini okusun, eteğindeki taşları döksünler diye bekledim. Bugün itibariyle bir yol kat ettik. Yaptığımız görüşmede arkadaşlarımıza da söyledim. Hukuki yolu denemek isteyen esnaflarımıza bir kırgınlığımız olmayacak. Herkes bu süreçte hukuki yoldan hakkını aramakta serbesttir dedim. İş bu noktaya gelirse de bizim de o zaman söyleyeceğim sözler olacaktır diye sözlerime ekledim. Fakat arkadaşlarımız bu yola gitmek istemediklerini, gitmeyeceklerini ve bizim de böyle düşünmemiz gerektiğini bizlere izah ettiler, bizde kendilerine teşekkür ettik. Bu anlamda elimizden gelen imkânları biz belediye olarak kimlere ne hesabımız varsa, mağdur etmeden yapacağımızı taahhüt ettik”
Başkan Sarı’nın açıklamasının ardından Belediye’den alacağı olan esnaflar ise “Bizlere alacaklarımızı tahsil edebilmemiz için her türlü kolaylığı gösteren ve imkânlar ölçüsünde ödemelerimizi yapacaklarını taahhüt eden Belediye Başkanımız Mehmet Sarı ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version